Blokker kiest voor Azure en de PitWall-aanpak van Motion10

8 maart 2022

Blokker kiest voor Azure en de PitWall-aanpak van Motion10

Blokker wil in ontwikkeling blijven. Hiervoor is het onder andere creëren van inzicht in de klantbehoefte, forecasting en voorraadverloop voor de business noodzakelijk. Motion10 helpt Blokker middels de PitWall-aanpak bij het ontwikkelen en beheren van een Data Platform en het ontwikkelen en het beheer van de Azure integratie omgeving.

Blokker, onderdeel van Mirage Retail Group, biedt via winkels en de webshop producten aan uit de categorieën keuken, huishouden, tafelen en woondecoratie. Daarmee is Blokker ‘de winkel voor iedereen’. Met ruim 5000 medewerkers en meer dan 400 winkels heeft Blokker een belangrijke plek in het Nederlandse retaillandschap. John de Keuning, IT directeur Blokker: “Business ontwikkeling, ondersteund vanuit IT. Dat is voor Blokker de belangrijkste uitdaging. Het creëren van inzichten en daardoor beter kunnen forecasten zijn de belangrijkste doelstellingen. Om dit te bereiken is Blokker op zoek gegaan naar een IT-partner die ons helpt dit strategische doel te realiseren.“

De PitWall-aanpak van Motion10

Blokker kiest voor de PitWall-aanpak van Motion10. In de Inspiratiefase is ontdekt wat de mogelijkheden van de cloud voor Blokker zijn. Ook is gekeken hoe digitale innovatie Blokker kan versterken. De wensen vanuit de business en de ICT-mogelijkheden zijn vervolgens gekoppeld aan de reeds helder geformuleerde strategische doelen van Blokker. Vanuit daar worden twee projecten gerealiseerd: het ontwikkelen en beheren van een modern Data Platform en het opzetten van een Azure integratie omgeving.

Binnen de Basis op Orde worden onder andere de uitgangspunten, aanpak en daadwerkelijke architectuur neergezet en wordt de vertaalslag van visie en strategie naar de praktijk gemaakt. Managed Services van Motion10 is direct aangesloten in deze fase om te borgen dat de omgeving ook beheersbaar wordt opgezet. In De Route naar Succes bouwt het PitWall-team door op deze basis om maximale waarde te halen uit de cloud-strategie.

Opzetten, ontwikkelen en beheren van een Data Platform

John de Keuning: “We hebben voor Motion10 gekozen, omdat Blokker de behoefte heeft om grote hoeveelheden data in gestructureerde en ongestructureerde vorm op te slaan en te analyseren. Daarbij is er een groeiende noodzaak om steeds meer (near) realtime data te analyseren. Ook moet data in (low code) applicaties gebruikt gaan worden om sneller te veranderen en efficiënter te werken en moet het eenvoudiger worden om data organisatiebreed beschikbaar te stellen. Al deze behoeftes zullen worden ingevuld met de implementatie van een Data Platform. Motion10 heeft de kennis in huis en zorgt voor een stuk kennisoverdracht. Daarnaast ontzorgt Motion10 ons door beide omgevingen in beheer te nemen.”

Blokker verwacht met de samenwerking met Motion10 en de PitWall-aanpak een volgende grote stap te maken in haar digitale strategie en innovatiesnelheid.

Wil je meer weten over de PitWall-aanpak van Motion10?

Klik hier voor meer informatie over de PitWall-aanpak