Duurzame logistieke dienstverlening

  • Vereenvoudigde samenwerking met de keten door verbonden systemen
  • Geïntegreerde applicaties en data
  • Bruikbare data voor Business Intelligence en Machine Learning
  • Vernieuwde werkwijze met gemoderniseerde processen

Hoe behoud je als logistieke organisatie de flexibiliteit om te innoveren in een continu veranderende markt?

Wij helpen jou met digitaal innoveren

Logistiek is de lijm die de economie laat samenhangen. Dat is geen lichte taak. De wereld versnelt en de supply chain kraakt in zijn voegen. Alleen door flexibel én innovatief te blijven, hou je de dienstverlening optimaal en de klant tevreden. Wij helpen jou bij de digitale innovatie zodat jij die ambitie waar kunt maken.  

Wie goed op de toekomst is voorbereid, kan razendsnel bijschakelen als omstandigheden veranderen. Dat vraagt om een IT-applicatielandschap waarin data en processen niet alleen altijd en overal toegankelijk zijn, maar waar je ze met minimale inspanning voor out-of-the-box oplossingen kunt inzetten.  

Om een proactieve houding tegenover IT aan te nemen, is het nodig om constant dicht bij de nieuwste ontwikkelingen te blijven maar ook de business value voor de organisatie niet uit het oog te verliezen. Hierbij is een IT-partner die belangrijke kansen benadrukt, gezamenlijke reflectie en verbetering faciliteert en een duidelijke route naar succes uitstipt, onmisbaar. 

Wij optimaliseren jouw IT-landschap door: 

  • De samenwerking tussen jouw organisatie en de keten te vereenvoudigen met verbonden systemen; 
  • Applicaties en data te integreren met Microsoft-technologieën; 
  • Alle beschikbare data bruikbaar te maken voor Power BI, analyses en Machine Learning; 
  • Het gebruik van apps, dashboards en portalen te stimuleren en op te nemen in een vernieuwde werkwijze; 
  • Benodigde ondersteuning te bieden bij het gebruik van de gerealiseerde cloudoplossing.

 

Vereenvoudig de samenwerking binnen én buiten je organisatie  

Jouw chauffeurs rijden niet op goed geluk het land in. Je eigen medewerkers, klanten en partners sturen de routes aan. Aan de backoffice de zware taak om overzicht te houden en de logistieke flows te coördineren. Dat vraagt om samenwerking binnen je eigen organisatie, met je klanten én met partners. Samen zorg je iedere dag weer voor tijdige, juiste en snelle dienstverlening. Om de samenwerking te vereenvoudigen, maken wij het delen van data makkelijk, zonder daarbij de veiligheid te verminderen. Wie het nodig heeft, kan direct bij de juiste gegevens en je verbetert de transparantie in jouw organisatie, naar je klanten toe en binnen de keten.  

Verbeter de integratie van jouw applicaties en data  

Als er één sector is die al jaren altijd en overal bereikbaar wil zijn, dan is het de logistiek. Chauffeurs houden met mobiele devices de planning bij en de backoffice werkt met complexe systemen om overzicht te houden. Achter de schermen zorgt een collectie zeer geavanceerde applicaties en platforms voor het bijhouden van al die datastromen. Samen met jou brengen wij de data die jouw organisatie genereert bijeen. Informatie ligt niet in silo’s, maar is organisatie-breed in te zetten. Handige functies uit de ene oplossing, maken wij met integraties organisatie-breed beschikbaar. Dat doen we met behulp van de modernste technieken zoals de Microsoft Blockchain en API-technologieën. 

Klaar voor de toekomst

Wij kunnen ons nu een meer dan 110 jaar oude organisatie zónder IT legacy noemen. In plaats hiervan zijn wij met een nieuw integratieplatform in Azure klaar voor het realiseren van onze ambitie.”

Samir Rharouadi, Manager ICT Product Development Koninklijke Rotra

Logistiek innoveren? Gebruik de kracht van jouw eigen data!

Logistiek succesvol opereren vraagt om doorlopend innoveren. Wij helpen jou de kracht van je eigen data te gebruiken om in jouw branche voorop te lopen. Dat vraagt om een professionele blik op de datahuishouding. Wij zorgen dat jij jouw gegevens betrouwbaar kunt inzetten voor Power BI, analyses en Machine Learning. Dat doen we door stamgegevens te optimaliseren. We brengen losse datasilo’s bij elkaar en houden gegevens centraal bij. Dat verhoogt de beschikbaarheid en voorkomt dat mensen met verschillende waarheden gaan werken. De cijfers op het scherm tekenen een realistische weergave van jouw organisatie. Dat schept een stabiele basis om met behulp van Power BI en andere oplossingen jouw data te vertalen naar informatie waarmee je doelgericht actie kunt ondernemen.  

Optimaliseer jouw werkwijze met applicaties, portalen en dashboards

Jouw bestaande oplossingen bevatten waarschijnlijk al een schat aan functionaliteiten. Vaak blijven deze onbenut door onbekendheid. Wij ontsluiten functionaliteiten met applicaties en maken praktische functies eenvoudiger te bereiken voor jouw medewerkers door deze bijvoorbeeld in een app te verwerken. Worden verschillende taken regelmatig achter elkaar uitgevoerd? Breng ze samen in een app en zorg voor meer efficiëntie in werkwijzen. Dankzij laagdrempelige implementatie en onze nodige aandacht voor change & adoptie, kunnen oplossingen sneller effectief in gebruik genomen worden.

Verbeter de informatievoorziening naar zowel klanten als partners door portals in te zetten. Hiermee bied je een veilige omgeving waarin je alle informatie die een klant of partner nodig heeft beschikbaar stelt. Je maakt het eenvoudiger om jouw organisatie te benaderen en zorgt gelijktijdig dat verzoeken om informatie, opdrachten en andere activiteiten goed aansluiten bij zakelijke processen.

Breng de belangrijkste aandachtspunten voor jouw organisatie samen als KPI in een dashboard. Je ziet direct wat er speelt en kunt waar aandacht nodig is, die direct ook geven. Vanuit een dashboard klik je eenvoudig door naar een onderliggend dashboard met details of kijk je direct in de achterliggende data om te ontdekken wat de oorsprong is van wat er speelt.  

Digitale innovatie-partner die continu aanstuurt, begeleidt en inspireert

Met onze technologie-overstijgende aanpak combineren wij disciplines en expertise en staan wij naast jouw organisatie. Samen ontdekken wij tijdens inspiratiesessies welke oplossingen de meeste waarde genereren voor jouw business case en hoe deze strategisch ingezet kunnen worden om resultaat te leveren. Om de strategie effectief op de praktijk toe te kunnen passen, analyseren we de actuele stand van zaken binnen de organisatie en concretiseren we een gewenste uitkomst. In de ontwikkelfase wordt gefocust op nieuwe oplossingen en functionaliteit die direct waarde toevoegen aan jouw organisatie. We kijken constant terug én vooruit en blijven je begeleiden en inspireren. Zo blijf jij wendbaar en wordt het resultaat van de investering snel zichtbaar.

Vooroplopen dankzij Microsoft technologie 

Wij bieden oplossingen op basis van de Azure cloud van Microsoft. Je stapt over op een cloud-omgeving waar één van de grootste softwarebedrijven actief en grootschalig in investeert. Alleen al op het gebied van security zetten 3.500 engineers van Microsoft zich dagelijks in om de veiligheid top-of-the-line te houden. Buiten die groep om zetten duizenden mensen bij Microsoft – en een nog veel groter aantal daarbuiten – zich in om nieuwe applicaties, functies en toepassingen te ontwikkelen. Dat geeft goede garanties om binnen de digitalisering voorop te blijven lopen.  

Hoe goed werkt de Digitale Transformatie voor jouw logistieke organisatie?

Wie goed digitaal innoveert, kan eenvoudiger flexibel blijven. In een snel bewegende sector als de logistiek is dat een onmisbare kwaliteit voor iedere organisatie. Zoek je slimme manieren om jouw organisatie een boost te geven? Neem contact op met Sven Jansen, accountmanager bij Motion10. Wij staan klaar om jouw organisatie op maximale snelheid te laten bewegen. 

Neem contact op

In de logistieke sector hebben wij ook gewerkt voor: