De digitale transformatie in de logistieke branche

De digitale transformatie zal een grote invloed op alle logistieke dienstverleners hebben. De snelheid waarmee dit gebeurt is echter niet voor elke organisatie gelijk. U zult zaken doen met partners waarmee u volledig geautomatiseerd en digitaal order- en factuurgegevens uitwisselt. Maar misschien heeft u ook nog belangrijke klanten die hun bestellingen per fax naar u sturen en niet van plan zijn om daar van af te wijken. De digitale transformatie komt er aan, maar bepaalt vandaag uw agenda nog niet. Toch houdt het u bezig.

Een aantal grote uitdagingen:

  • Hoe kunt u gegevens uitwisselen met klanten en partners in de keten? En welke rol speelt Blockchain technologie hierin?
  • De masterdata is betwistbaar en de hoeveelheid data neemt toe en wordt complexer. Hoe kunt u procesmatig werken?
  • De data uit verschillende systemen kunt u niet real-time delen. Welke rol spelen de nieuwste apps, dashboards en portalen nu?

Benchmarkrapport: ICT trends logistiek en transport 2016/2017

Wat zijn de trends en ontwikkelingen waar logistieke- en transportorganisaties momenteel mee te maken hebben? En hoe kan ICT ze helpen om hier proactief op in te spelen? In dit rapport beschrijven wij de resultaten van een benchmarkonderzoek dat Motion10 uitvoerde onder Nederlandse organisaties in de sector logistiek en transport.

Whitepaper: Eerste hulp bij Internet of Things Download het benchmarkrapport nu

Een geintegreerd dataplatform voor de logistiek

De snelheid van de digitale transformatie laat zich dus niet dicteren. U wilt er echter wel klaar voor zijn zodra het gebeurt. U wilt er klaar voor zijn als één van uw klanten digitaal zaken wil doen. En u wilt proactief uw dienstverlening digitaliseren en optimaliseren. Kortom: u wilt uw IT applicatielandschap in tact houden en uw processen en data op orde en toegankelijk maken. Zodat u zelf bepaalt waar en wanneer medewerkers, klanten en leveranciers data kunnen ontsluiten. Motion10 kan u daarbij helpen door een geïntegreerd dataplatform te realiseren met als onderdelen:

  • Applicaties en data integreren op basis van Microsoft Blockchain en API technologie, zodat u beter en veiliger gegevens uitwisselt in de keten;
  • Data in grote hoeveelheden correct maken, bewerken, analyseren en laten voorspellen op basis van Microsoft BI, Analytics & Machine Learning;
  • Data delen en presenteren via allerlei devices in de vorm van portalen, apps en dashboards op basis van Microsoft Office 365, Power BI en Power Apps.

 

Klaar voor de toekomst

De sector transport is aan heel veel wijzigingen onderhevig. Om daar snel op in te kunnen spelen, is dit een noodzakelijke stap. We zijn klaar voor de toekomst.

In de logistieke sector hebben wij ook gewerkt voor: