Innovatieve lokale overheid

  • Data veilig online beschikbaar
  • Gegevens snel en eenvoudig benaderen met Power Apps
  • Bereikbaar voor burgers, op een laagdrempelige manier
  • Geoptimaliseerde dienstverlening

Moderniseer binnen de lokale overheid met de cloud

Hoe benut de lokale overheid de voordelen van de cloud zonder het belang van security en privacy uit het oog te verliezen? 

Zorg dat de lokale overheid: 

  • Data veilig en verantwoord online beschikbaar maakt; 
  • Power BI en Power Apps inzet om gegevens snel en eenvoudig te benaderen; 
  • Op een laagdrempelige manier bereikbaar wordt voor burgers door nieuwe technologie in te zetten; 
  • Medewerkers ondersteunt bij het hybride werken en nieuwe medewerkers aantrekt; 
  • De transparantie verhoogt en de dienstverlening optimaliseert. 

Maak jouw gegevens veilig en verantwoord beschikbaar  

Data drijft alle organisaties voort. Dankzij het Rijksbreed Cloudbeleid 2022 kan de lokale overheid nu (op defensiegegevens en staatsgeheimen na) volledig gebruik maken van clouddiensten. Dat biedt mogelijkheden. Op staatsgeheimen na, mag alle overheidsinformatie in de cloud staan. Deze ontwikkeling maakt de weg vrij voor overheden om toegankelijker te zijn voor de burger, effectiever samen te werken én meer te doen met analysesoftware zoals Power BI. 

Gebruik data om de overheid te innoveren

De gegevens van jouw organisatie bieden een schat aan informatie om beleid op te baseren en beslissingen mee te onderbouwen. Maak gebruik van Power BI om jouw eigen data te combineren met die van andere gemeenten en aan de lokale overheid gelieerde organisaties, om zo tot nieuwe inzichten te komen. Versterk de regionale samenwerking door collega’s via deelopties te betrekken bij jouw analyses. Werk hechter samen binnen én buiten de organisatie met behulp van clouddiensten. Combineer bewezen bestaande oplossingen met innovatieve nieuwe toepassingen door ze te integreren binnen jouw omgeving. Voeg daar snel in te zetten Power Apps aan toe om slim in te spelen op nieuwe kansen en nieuwe wensen; zowel vanuit de eigen organisaties als vanuit de burger.  

Benieuwd naar mogelijkheden die het Microsoft Power Platform de overheid biedt?

Lees hoe gemeente Rotterdam drie essentiële verkiezingsprocessen met het Power Platform digitaliseerde

Lees hier meer

Hybride werken 

Moderniseer de manier waarop de overheid werkt door hybride werken verder te omarmen. Met inzet van de cloud is het eenvoudig om de combinatie van werken op afstand en werken op het (gemeente-)kantoor samen te brengen. Noodzakelijke applicaties en gegevens staan in de cloud en met een device naar keuze en een internetverbinding is een moderne werkplek overal, op een veilige manier, te benaderen. Minstens zo handig: als er (tijdelijk) een externe partij ingezet wordt om mee samen te werken, kan die eenvoudig (tijdelijke) toegang krijgen tot de noodzakelijke gegevens en applicaties.  

Maak jouw organisatie toegankelijker en transparanter voor burgers 

Overheidsinstanties willen burgers betrekken bij beleid en hen goed informeren. Kortom, je wilt informatie beschikbaar stellen aan wie dat nodig heeft. Gelijktijdig zijn niet al je gegevens openbaar. Door inzet van portalen en vergelijkbare cloud-oplossingen, kan je gericht toegang geven aan bepaalde mensen, zonder de controle over jouw data te verliezen. Je maakt jouw organisatie toegankelijker en houdt de veiligheid en privacy daarbij goed in stand.  

Houd kosten in de hand en creëer ruimte voor innovatie 

Door te kiezen voor de cloud stap je af van grote investeringen in eigen hard- en software met de daarbij komende onderhoudskosten. Vanuit een abonnementsvorm neem je alleen die diensten af die je op dat moment nodig hebt. Is er een groeiende vraag naar innovatie en daardoor behoefte aan meer licenties? Dan kan je eenvoudig op- en afschalen, afhankelijk van wat er nodig is binnen de organisatie. Verder is er voor het testen van innovatieve ideeën geen enorme investering vooraf meer nodig omdat nieuwe oplossingen geleidelijk geïmplementeerd kunnen worden. Daardoor is het mogelijk kleinschalig te testen en bij succes grootschalig uit te rollen.

Wij helpen jou moderniseren

Iedere overheid wil transparant communiceren met medewerkers, andere overheden en burgers. Wij helpen jou moderniseren en automatiseren zonder de privacy wet- en regelgeving uit het oog te verliezen. Krijg als lokale overheid de ruimte, doordat wij jou helpen door het digitale landschap te navigeren. 

Voeg ons toe aan jouw team. Samen zoeken we de optimale balans tussen security en usability om zo tot een passende cloud-strategie te komen. Zowel medewerkers als burgers kunnen door gebruik te maken van de cloud eenvoudiger gegevens benaderen. Samen implementeren we een systeem dat volledig in lijn ligt met de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en andere wet- en regelgeving.  

Loop voorop in de digitalisering

Wij bieden oplossingen op basis van de Azure cloud van Microsoft. Maak gebruik van een cloud-omgeving waar één van de grootste softwarebedrijven ter wereld actief en grootschalig in investeert. Alleen al op het gebied van security zetten 3.500 Microsoft-engineers zich dagelijks in om de veiligheid top-of-the-line te houden. Buiten die groep om zetten duizenden mensen bij Microsoft – en een nog veel groter aantal mensen daarbuiten – zich in om nieuwe applicaties, functies en toepassingen te ontwikkelen. Dat geeft goede garanties om binnen de digitalisering voorop te blijven lopen.  

Hoe snel moderniseer jij?

Aanknopingspunten zijn er genoeg, als je wil moderniseren. Maar weet je ook wat de beste manier is om deze ambitie aan te vliegen? Wij wel: neem contact op met Piet-Hein Burgers, accountmanager bij Motion10. Wij zetten onze ervaring op het gebied van overheidsdigitalisering graag in om jou te laten excelleren. 

Neem contact op

In de sector lokale overheden hebben wij ook gewerkt voor: