stichd als onderdeel van de PUMA-Group op weg naar datagedreven processen met de PitWall van Motion10

Read the English version here.

“Het bereik en de impact van de PitWall is nog groter dan we tijdens de eerste strategiesessies met Motion10 hebben voorzien”, stelt Marwin Slaats, Head of ICT bij stichd, onderdeel van de PUMA-Group. Ruim anderhalf jaar is de samenwerking tussen stichd en Motion10 nu onderweg en er is al heel veel bereikt. Een goed moment om de balans op te maken.

PitWall is de Managed Cloud van Motion10. Met een goed doordachte aanpak helpt Motion10 stichd aan een beheersbare cloud omgeving die waarde toevoegt aan de business.

“Binnen de afdeling IT zien we dat de PitWall zijn plek als data- en integratieplatform volledig heeft gevonden”, aldus Marwin. “Het is de nieuwe werkelijkheid: we werken vanuit een losgekoppeld applicatielandschap met de PitWall als het centrale middleware platform. Dat betekent dat we schaalbaar zijn in resources en in techniek. Dat we flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Dat we IT als de ruggengraat van stichd verder versterken en een gedegen datafundament neerleggen, zodat we in de nabije toekomst nog meer datagedreven kunnen werken. Dát is wat we vanuit onze digitale strategie willen met de PitWall: zorgen dat de business kan blijven innoveren, zonder geremd te worden door IT.”

‘Make the complex simple’

En innoveren, dat doen ze graag bij stichd. Als onderdeel van de PUMA-Group is stichd de laatste jaren uitgegroeid tot internationale productspecialist voor merken als Tommy Hilfiger, HEAD, PUMA, LEVI’S en voor voetbalclub Manchester City. Voor specialistische items als legwear, swimwear, bodywear, fanwear en lifestyle producten ontzorgt stichd haar licentiepartners volledig met productdesign, marketing, sales, orderverwerking en distributie. Marwin: “Make the complex simple – dat is waar we voor staan bij stichd. Hoe eenvoudiger het is om van buitenaf met stichd te integreren, hoe sneller we merken, bedrijven, consumenten en leveranciers in onze value chain kunnen meenemen. De PitWall helpt ons absoluut dat doel te bereiken.”

Ideeën vanuit de business

Naarmate het werken aan en met de PitWall vordert en de leercurve stijgt, verschuiven er volgens Marwin accenten in de focus. “In het begin waren we volledig gericht op integraties en losgekoppelde architectuur. Nu zien we dat het loskoppelen van de datacomponent van de huidige architectuur en applicatuur ook echt embedded onderdeel moet zijn van de strategie, en dat we dat ook goed moeten uitdragen en implementeren. We gaan dus organisatiebreed nog duidelijker laten zien waar we mee bezig zijn en wat de PitWall ons kan brengen. Ik wil er zo snel mogelijk naartoe dat we niet alleen initiatieven zien vanuit IT, maar dat men ook vanuit de business naar ons toe komt met ideeën waarvoor we het platform kunnen inzetten. Dat kan alleen als iedereen weet en begrijpt wat de PitWall is. Dan kunnen we samen de impact steeds verder laten groeien.”

Vanaf dag één in support

Aan het draagvlak bij de stakeholders, sponsoren en licentiehouders ligt het volgens Marwin niet. “Zij hebben er alle vertrouwen in, nu moeten wij het nog gaan waarmaken”. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor Maarten van Looij – IT Developer en Product Owner van PitWall bij stichd, en zijn team van data- en integratiespecialisten. Via het DevOps-concept werken de experts van Motion10 nauw samen met de IT-ers van stichd. Maarten: “We maken gebruik van hun technische kennis en ervaring bij de bouw van de PitWall. Motion10 is ook onze partner als het gaat om beheer en support, we kunnen er dus op vertrouwen dat alles wat we maken aan de standaarden voldoet en voldoende kwaliteit heeft om in beheer te kunnen nemen. Elk onderdeel dat we bouwen is vanaf dag één bij Motion10 in support. Dat brengt rust in de tent en voorkomt verrassingen.”

 

In het kort

“Het bereik en de impact van de PitWall is nog groter dan we tijdens de eerste strategiesessies met Motion10 hebben voorzien”

Datagedreven werken, een buzz-woord

Het partnership met Motion10 dwingt Maarten en zijn team naar eigen zeggen regelmatig in de spiegel te kijken en hun visie te verdiepen. “Denk maar aan een onderwerp als datagedreven werken: het is een buzz-woord dat we hier ook regelmatig roepen, maar het is niet altijd duidelijk wat we er mee willen. Motion10 vraagt dan door: wat bedoel je hier precies mee? Hoe zie je het voor je? Hoe past het binnen stichd? Intern hebben we het daar natuurlijk ook over, maar het is heel verhelderend om daar een blik van buiten bij te hebben. Motion10 neemt bovendien up-to-date technische kennis met zich mee, én de ervaringen van tientallen andere klanten, die wij soms op onze eigen businessmodellen kunnen toepassen.”

Waarde toevoegen voor de business

Ook Marwin ziet Motion10 als waardevolle strategische partner. “Zij ondersteunen ons bij het bepalen van een visie: hoe gaan we de PitWall nu en in de toekomst inzetten om onze business optimaal te ondersteunen. Maar Motion10 is ook de partner die ons helpt om daar daadwerkelijk te komen. Door altijd mee te denken en de hobbels in de weg samen met ons te nemen. Vanuit een architectuur-technisch en strategisch oogpunt is Motion10 perfect in staat ons te laten zien wat we al hebben bereikt en hoe we de komende tijd met de PitWall nog meer waarde kunnen toevoegen voor de business.”

Voor ons is het geweldig om als strategisch-technische partner deze route naar succes met stichd af te leggen en zo elkaar te inspireren, aan te vullen en bij de les te houden.

De PitWall maakt voor stichd de weg vrij voor meer snelheid en flexibiliteit, betere resultaten en een optimale klantervaring

Emiel Kool, Unit Manager Azure & Integratie Motion10 zegt: “Met een groeiambitie in nieuwe markten, nieuwe producten, diensten en businessmodellen, plus een sterke focus op klantbeleving, is het voor stichd cruciaal stappen te zetten naar datagedreven procesvoering. Het fundament daarvoor –  data, integratie en ontkoppeling van het IT-landschap –  is gelegd met de inrichting van de PitWall. stichd kan uiteindelijk met de PitWall de maximale waarde halen uit álle data, verspreid over álle applicaties. Dat maakt de weg vrij voor meer snelheid en flexibiliteit, betere resultaten en een optimale klantervaring. Voor ons is het geweldig om als strategisch-technische partner deze route naar succes met stichd af te leggen en zo elkaar te inspireren, aan te vullen en bij de les te houden.”