De toegevoegde waarde van Microsoft Teams

17 juni 2019

Laagdrempelige digitale werkomgeving met het team als startpunt

Hoe houd je al de documenten, apps, en functionaliteiten waarin teamleden met elkaar samenwerken overzichtelijk bij elkaar? Door niet de informatie of de organisatie, maar het team als startpunt te nemen. Binnen Teams komen verschillende onderdelen en apps uit Microsoft Office 365 samen, zoals chatfuncties, audio- en video-vergaderfuncties, het delen van bestanden en het samenwerken in business apps. Benieuwd of Teams ook voor u de juiste oplossing is?

De manier waarop we samenwerken verandert continu. Wat er gevraagd wordt van professionals, maar ook van de digitale werkplek, verandert net zo snel. Zo zijn we tegenwoordig bijvoorbeeld al snel onderdeel van twee keer zoveel teams als vijf jaar geleden. Hoe houd je al de documenten, apps, en functionaliteiten waarin teamleden met elkaar samenwerken overzichtelijk bij elkaar? En hoe houd je dat laagdrempelig, gemakkelijk en veilig toegankelijk?

Microsoft Teams

Microsoft Teams neemt de afdeling, het team of de projectgroep als startpunt. Teams biedt deze mensen een snelle, gebruiksvriendelijke omgeving waar alle bestanden, functionaliteiten, apps, en communicatie die relevant zijn voor het team, samenkomen. Dit draagt bij aan het gemakkelijk delen, borgen en overdragen van kennis binnen teams, ook bij wisselingen van rollen.

Teams: de flexibele, verbindende werkruimte voor kleine afdelingen of projecten

Binnen Teams komen verschillende onderdelen en apps uit de Microsoft Office 365 suite samen, zoals chatfuncties, audio- en video-vergaderfuncties, het delen van bestanden en het samenwerken in business apps. Dat zorgt voor een prettige, overzichtelijke en toegankelijke ervaring van de digitale werkomgeving. Het informele karakter en de op chatgesprekken gebaseerde interface maken Teams bij uitstek geschikt voor samenwerking in kleinere teams.

De flexibele aard van Microsoft Teams maakt het daarnaast mogelijk om gemakkelijk documenten, apps en gesprekken te delen over verschillende teams heen. Ook het samenwerken in grotere teams wordt uiteindelijk goed ondersteund.

Kenmerken van Teams

  • Snelle communicatie.
  • Past het beste bij kleinere groepen of (project)teams; ook goed te gebruiken voor grotere teams.
  • Afgestemd op informele communicatie tussen teamleden die elkaar goed kennen.
  • Ook goed te gebruiken om elkaar beter te léren kennen: na toevoeging aan een Teams omgeving kun je de gesprekken teruglezen.
  • Gemakkelijk delen van informatie via verscheidene mogelijkheden;
  • Geïntegreerd met alle andere onderdelen van Office 365.
  • Beschikbaar: online als onderdeel van Office 365, desktop app, iOS/Android app.

Het Modern Workplace Framework

Is Teams voor jouw situatie en uitdagingen de beste oplossing? Het Modern Workplace Framework van Motion10 help je te definiëren wat voor jouw specifieke wensen en behoeften de beste invulling is van het digitale gedeelte van de Moderne Werkplek, en de processen die daaraan verbonden zijn. Het Framework help je daarnaast om een roadmap vast te leggen die je inzicht geeft in hoe je die invulling dan het beste kunt bereiken, en waar jouw prioriteiten moeten liggen.

Lees hier meer over het Modern Workplace Framework, en download de paper.

Innovatie begint bij adoptie van een nieuwe werk- en denkwijze

Digitale transformatie draait om veel meer dan alleen technologie. Om flexibel in te kunnen spelen op veranderingen in de markt en op de continu veranderende wensen van jouw klant, moet je eerst jouw mensen intern in staat stellen innovatief en wendbaar te werken. Dan pas kunnen ze méér waarde gaan leveren voor jouw klant en voor de eigen organisatie. Slim, agile en innovatief samenwerken begint bij adoptie van de digitale werkomgeving.

Begeleiding bij de implementatie van Microsoft Teams

Veel organisaties onderschatten de sterktes en zwaktes van Teams ontzettend. De kracht van Motion10 is om medewerkers op teamniveau te begeleiden om de toegevoegde waarde van Teams te zien in het kader van de hele digitale werkomgeving. En om Teams aan te sluiten op hun uitdagingen in dagelijkse werkzaamheden. Om ten slotte ook afspraken (governance) te maken op afdeling- en strategisch niveau die aansluiten bij de waarden en doelstellingen van de organisatie.

Meer over Microsoft Teams en wat dit voor je kan opleveren?

Wij helpen je graag verder. Onze Business Productivity en Change Consultants gaan graag het gesprek met je aan.

  • Heb je specifieke vragen over Teams of wil  je een gesprek plannen? Neem contact op met Claudia Tuinman, Change Consultant bij Motion10.
  • Wil je zien wat Teams in combinatie met onze aanpak de SBB heeft opgeleverd? Bekijk dan het Teams klantverhaal van SBB.