Menu

Microsoft Leader in Gartner Magic Quadrants voor relevante technologieën voor de logistieke sector

Wendbaarheid ondersteunen met een flexibel IT-landschap, en meer waarde realiseren met behulp van de data die voorhanden is. Business intelligence, slimme applicatie-integratie en klaar zijn voor de toekomst en de (hybride) cloud. Belangrijke prioriteiten voor IT in de logistiek en transportsector, zo blijkt onder andere uit het benchmarkonderzoek naar ICT in de logistiek van Motion10. Waarom zou u Microsoft-technologie verkiezen om deze thema’s mee uit te werken?

Gartner publiceert jaarlijks de Magic Quadrants op tientallen technologiegebieden. Sommige hiervan zijn bij uitstek interessant voor de logistieke sector. In deze infographic combineren wij de laatste Gartner Magic Quadrants op het gebied van business intelligence, data-warehousing, het enterprise integratieplatform en het enterprise applicatieplatform. Om u te helpen uw visie te vormen voor de IT van uw organisatie. Klik hier om de infographic te bekijken. Een flexibel IT-landschap in de logistiek? Infographic

De Gartner Magic Quadrants

Het Magic Quadrant (MQ) is een marktanalyse van onafhankelijke consultancy firma Gartner die elk jaar voor verschillende onderwerpen diverse leveranciers in de markt onderzoekt en beoordeelt. De analyse beoordeelt de visie, uitvoerende kracht en mogelijkheden van een leverancier in een bepaald technologiegebied. Microsoft is in drie van de voor de logistieke sector relevante Gartner Magic Quadrants aangewezen als leider, die dus een sterke visie combineert met kracht in termen van executie.

1. Gartner Magic Quadrant voor Business Intelligence and Analytics Platform

Microsoft is benoemd als Leader, voor het tweede opeenvolgende jaar.

Het rapport voor business intelligence vergelijkt de verschillende leveranciers op vijftien functionele criteria, en test de toegevoegde waarde middels vijf verschillende scenario’s voor een gebruiker. Microsoft is voor het tweede jaar op rij als beste opgenomen in het MQ voor Business Intelligence en Analytics Platforms. Microsoft is daarnaast voor de tiende keer op rij gepositioneerd in het kwadrant “Leaders”. De plaats die Microsoft in het Magic Quadrant inneemt is een erkenning voor de innovatie die Microsoft Power BI in het afgelopen jaar heeft geleverd. Ten opzichte van 2016 is het een enorme stap vooruit op zowel de “Completeness of Vision”-as en tegelijkertijd op de “Ability to Execute”-as.

2. Gartner Magic Quadrant voor Data Warehouse en Data Management solutions for analytics

Microsoft is benoemd als Leader.

Gartner definieert de Data Management Solutions for Analytics als systemen voor het opslaan, toegankelijk maken, verwerken en aanleveren van data voor de primaire use cases die gebruikt worden voor analytics. Deze use cases betreffen het ondersteunen van doorlopende traditionele, operationele, logische en context-onafhankelijke data-warehousing. Nieuwe trends als data lakes en warehousing die data science toepassingen ondersteunt worden ook meegenomen.

3. Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Integration Platform as a Service

Microsoft is benoemd als Visionary.

Ontwikkelingen in cloud technologie en de adoptie ervan hebben ervoor gezorgd dat veel applicatie-portfolio’s nu hybride zijn. Veel organisaties voelen nu de behoefte om cloud en on premise met elkaar te verenigen middels slimme, flexibele en veilige systeemintegratie. Integration Platform as a Service (iPaaS) verwijst naar diensten die gebruikers in staat stellen om data, applicaties, API’s en processen te integreren via cloud en on premise endpoints. De verschillende componenten voor Enterprise Integration in Azure en de visie die Microsoft daarmee kracht bijzet, zorgen ervoor dat het bedrijf als Visionair in dit MQ wordt weergegeven.

4. Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Application Platform as a service

Microsoft benoemd als Leader.

Application platform as a service (aPaaS) is in de definitie van Gartner een PaaS offering die de ontwikkeling, deployment en het uitvoeren van applicaties in de cloud ondersteunt, samen met infrastructuur en services zoals die voor data management en user interfaces. Microsoft combineert volgens Gartner haar bewezen reputatie als enterprise IT-leverancier met de groeiende acceptatie in de markt van haar rol als competente cloud service provider. Gartner gelooft dat leiderschap in de markt van dergelijke platforms zal afhangen van Quality of Service in enterprise én cloud computing. Mark van Veen:

“De logistieke markt mist tot nu toe een stuk innovatieve visie. De laatste grote innovatie was de container, in de jaren 60. Daarom zou Microsoft één van de partners zijn waar ik zelf naar zou kijken. Omdat ze niet alleen goed zijn in executie, maar vooral ook een innovatieve visie hebben.”