In Londen voor Integrate 2022

21 juli 2022

Tomasso Groenendijk, Matthew Duijs, Peter Zaal en Merlijn Koppejan zijn namens Motion10 naar Londen afgereisd voor Integrate 2022, ’s werelds grootste Microsoft Integration Tech conferentie. Tijdens het 3-daagse evenement gaven Microsoft-sprekers en anderen inzicht in de nieuwste ontwikkelingen van Azure Integrations en BizTalk, waaronder een verbetering voor de Low Latency van het Service Bus product en veel aandacht voor Logic Apps Standard.  

Tijdens Integrate 2022 worden experts bijeengebracht die actief zijn op het gebied van integratie op Azure en BizTalk. Microsoft Productmanagers delen in deze setting exclusieve inzichten over de Roadmap van Azure PaaS-diensten. Ook vindt er nuttige uitwisseling van kennis plaats tussen professionals in dit specialistische werkveld, waar normaal gesproken niet vaak de mogelijkheid voor is. Een waardevolle gebeurtenis. Met behulp van deze input kunnen Motion10 en haar klanten zich beter instellen op de toekomst van integratie.

In deze blog brengen Merlijn Koppejan (Solution Lead Azure & Integration) en Tomasso Groenendijk (Technology Lead & Microsoft Azure MVP) je op de hoogte van drie belangrijke ontwikkelingen uit de wereld van Azure Integrations. 

 

Gigantische groei: groter en meer

Microsoft laat weten dat het gebruik van de services enorm toeneemt. Het aantal klanten van Azure Integration Services is de laatste jaren constant van jaar op jaar verdubbeld. Er worden meer dan 1 miljard Logic App actions per dag uitgevoerd, met 500.000 actieve Logic Apps en meer dan 600.000 Function Apps. Een gigantische groei voor de iPaaS-diensten van Microsoft.

Logic Apps Roadmap

Microsoft zet hard in op Logic Apps Standard en de Productowner heeft veelbelovende verbeteringen aangekondigd. Eén van de belangrijkste is de toevoeging van een ‘Data mapper’. Dit zal het omvormen van data zodat het verplaatst kan worden binnen een interface, visueel maken. Hierdoor kan men overzichtelijk te werk gaan, zijn er minder beperkingen en blijft het low code. Een sprong voorwaarts. Verder komen er (onder andere) ook nieuwe ingebouwde connectors, zoals de ‘large message support’, waarmee er minder beperking zal zijn op de bestandsgrootte voor het versturen van berichten. 

Service Bus performance

Daar waar er voorheen een periodieke dip in de performance van Service Bus plaatsvond, waardoor berichtgeving niet altijd op de gewenste tijd binnenkwam, wordt er een verbetering uitgevoerd. De opslag zal vanuit Azure Storage (waar de opslag gedeeld moest worden) naar ‘Service Fabric’ verplaatst worden. Oftewel, een dedicated storage laag wat Service Bus stabieler zal maken en de latency verder beperkt. 

Het gehele overzicht van product updates laat duidelijk zien dat Microsoft goed inzet op Logic Apps Standard. Met de uitstekende performance die de service biedt, verwachten wij dat Microsoft hierop door zal innoveren. 

Meer weten over de Microsoft Cloud en wat deze voor je kan betekenen?

Wij vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden die Microsoft Integration Services je kunnen bieden om grip te krijgen op jouw data. Door middel van de PitWall-aanpak van Motion10 zorgen wij er samen met je voor dat uw organisatie continu blijft innoveren. Meer weten? Neem contact op met Merlijn Koppejan, Solution Lead binnen ons Azure & Integratie-team. 

Neem contact op