Advanced Analytics, IoT en Low code met Azure & Power Apps

Eind vorig jaar vlogen Wilfred Noppers, Unit Manager Apps & Infra bij Motion10 en Gijs in ’t Veld, CTO en Technical Lead Data & Analytics naar Seattle voor de jaarlijkse LEAP conferentie van Microsoft. Wat waren de meest opvallende ontwikkelingen in het Microsoft platform waar tijdens die conferentie over gesproken werd? De focus lijkt voor Microsoft in 2020 te liggen op Advanced Analytics, IoT (of Edge) en Low code met Azure en de rest van het Microsoft platform.

Gijs en Wilfred hebben, samen met ongeveer 35 Nederlanders die ook allen bij een Microsoft partner werkzaam zijn, genoten van weer een goed verzorgd evenement. Met enorm veel sessies en tussendoor nog even een heel korte begroeting door Satya Nadella himself, was het een geslaagde reis. Wat waren de hoogtepunten?

Advanced Analytics, IoT en Low code met Microsoft Power Apps

In korte artikelen heeft Gijs de sessies die hij heeft bijgewoond samengevat. Hieronder vind je steeds een artikel over één onderwerp met een verwijzing naar het daadwerkelijke stuk.

De toekomst van de Microsoft Azure stack en het Power Platform

Kijkend naar alle sessies kunnen we stellen dat de focus voor Microsoft voor 2020 en de komende jaren ligt op het verder uitbouwen van de successen van het Azure platform, in termen van gebruikersadoptie en functionaliteiten. Daarnaast zet Microsoft nu echt in op geavanceerde analysemogelijkheden die met Azure, SQL en Power BI beschikbaar worden voor iedere organisatie.

Ten slotte is duidelijk dat Microsoft vol inzet op de volwassenheid van het Power Platform, wat een echte full stack Low code omgeving wordt. De integratiemogelijkheden met Office 365 maar ook met Azure en third party tooling en databases die er nu al zijn, zijn indrukwekkend. En er staat nog veel meer op de rit.

De combinatie van snel, beheersbaar, veilig en gemakkelijk ontwikkelen en implementeren van nieuwe Apps in Microsoft Power Apps enerzijds, en anderzijds een gestructureerd en flexibel (data)platform in Azure, biedt ongekend veel mogelijkheden om de digitale transformatie enorm te versnellen de komende jaren.

Meer weten of direct aan de slag?

Wil je meer weten over de mogelijkheden met Azure, Microsoft Power Apps of AI, en over wat de toegevoegde waarde voor jouw organisatie zou kunnen zijn? Neem dan direct contact met ons op.

Ben je bezig met de cloud transitie en wil je meer weten over het Azure platform en de mogelijkheden ervan? Download dan nu de nieuwste paper van Gijs in ’t Veld, “Integratie als hefboom voor de cloud transitie”.