Menu

De grote vissen eten de kleine niet meer

De snelle vissen winnen

Vier Motion10 collega’s reisden afgelopen weekend af naar Toronto, Canada voor de Microsoft Worldwide Partner Conference 2016. Marcia Moestoredjo, marketing manager bij Motion10, deelt in dit blog haar ervaringen. Wat zijn de belangrijkste thema’s voor Microsoft, haar partners en hun klanten voor het komende jaar?
Eén thema staat heel duidelijk centraal tijdens de Worldwide Partner Conference in Toronto*: Agility en disruptive organisaties. Oftwel: organisaties die wendbaar zijn en technologie toepassen om nieuwe businessmodellen te ontdekken, zullen de wereld veranderen.

Satya Nadella, CEO van Microsoft, benadrukt: “start-ups en kleinere organisaties die snel innoveren zullen hele bedrijfstakken ontwrichten”. AirBnB, Uber en Netflix zijn daar voorbeelden van.

Ik denk niet per se dat de business van grote spelers ten onder gaat door innovatieve nieuwkomers. Mits die grote spelers in staat zijn om snel te veranderen.

Sneller data ontsluiten naar apps

Satya vertelt over de introductie van Power Apps een tijdje geleden. En over Microsoft Flow. Met Power Apps kun je web en mobiele apps op maat laten bouwen. Zonder code. Deze kunnen een verbinding maken tussen je huidige back-end systemen, zoals Salesforce en Dynamics CRM. Met Microsoft Flow kun je processen efficiënter inrichten door middel van workflows. En ook hier geldt weer dat je dit eenvoudig kunt koppelen met je huidige applicaties.

Zowel Flow als Power Apps zorgen voor het verlagen van de kosten voor integratie. Het bouwen van end-to-end solutions wordt steeds eenvoudiger. Helemaal in combinatie met Azure IoT Suite en Power BI.

Snel tot inzichten komen

“Wat als we ‘Conversations-as-a-Platform’ konden aanbieden? Wat als we al onze devices konden leren om te spreken? Zodat devices met mensen kunnen interacteren? Cortana Intelligence is echt de next step”, aldus Satya. Data kunnen omzetten in intelligente actie zal u voorsprong bieden ten opzichte van uw concurrentie. Als je daarbij bots bouwt om menselijke acties te horen, te zien, te interpreteren en daarop te interacteren, dan ben je in staat om je klanten op denksnelheid te helpen. Volledig geautomatiseerd.

Satya vertelt dat de Hololens verder doorontwikkeld is. Met Mixed Reality kun je nu virtueel nog beter combineren met de echte wereld.

Snel samenwerken met Office 365

Ook Office 365 wordt verder doorontwikkeld. Kirk Koenigsbauer, VP Office 365 bij Microsoft, komt op dag twee met bijzondere aankondigingen. Office 365 gaat voor de volgende fase met:

  • Advanced Security Management Suite: de uitrol en het beheer van Office 365 is nu sterker beveiligd.
  • Personal Analytics binnen Power BI: je eigen effectiviteit beter meten.
  • Skype Broadcast: meetings en presentaties kunnen organiseren voor duizenden kijkers en automatische vertaling naar vreemde talen.
  • SharePoint Online: Power Apps en Microsoft Flow integratie.

Wat is uw volgende stap?

Ik realiseer me dat dit veel nieuwe technologie is. Wellicht voor nu een stap te ver. Maar hoe zorgt u dat uw organisatie niet wordt opgegeten door de snelle vissen? Simpel: start klein. Begin kleine Proof of Concepts om te bewijzen dat technologie werkt. Start proeftuinen om een businesscase helder te krijgen. Probeer Azure en Office 365 een keer uit, zonder risico. Meer weten? Lees dan meer over de Azure workshop die u cadeau krijgt twv EUR 4.000,–.

Of u nu bij een grote organisatie werkt, of een start-up heeft, zorg dat u blijft innoveren. Blijf wendbaar om te overleven. De technologie is daar slechts een hulpmiddel bij. Maar wel een hulpmiddel met een grote impact.

 

*De Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC) is een jaarlijks terugkerende conferentie. Microsoft biedt tijdens het event keynotes en sessies over belangrijke productontwikkelingen en de visie en strategie voor de komende jaren. De afgelopen week vond de WPC plaats in Toronto. Meer dan 17.000 partners van over de hele wereld bezochten dit event.