De mogelijkheden en voordelen van Low code

Low code platforms als Outsystems en Mendix maken een supersnelle opkomst. Wat zijn de voordelen van Low code ontwikkelplatforms? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Outsystems en Mendix en wat betekent dat voor organisaties met een Microsoft-gebaseerd IT-landschap?

Trend: Low code voor meer Agility

De laatste tijd zien we een supersnelle opkomst van Low code en No-code platforms in de markt. Low code ontwikkelplatforms maken het mogelijk software applicaties snel en met minimale codering te creëren.

Low code ontwikkeling zorgt ervoor dat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over hoe hun applicatie zal worden toegepast over verschillende apparaten, interfaces en platforms heen, waardoor ze zich kunnen blijven richten op het snel leveren van zakelijke toepassingen.

Dit levert aanzienlijke voordelen op voor zowel de business als de IT-afdeling, in een tijd waarin Agility en time-to-market de boventoon voeren.

Outsystems

OutSystems is een toonaangevend Low code ontwikkelplatform waarmee u uw gehele applicatie of App visueel kunt ontwikkelen, eenvoudig met bestaande systemen kunt integreren en waarin u uw eigen aangepaste code kan toevoegen wanneer dat nodig is. In Outsystems kan de developer aan de slag met veelgebruikte programmeertalen zoals .net.

In het kort

“Bekijk de video voor een overzicht van de mogelijkheden met en functionaliteiten van Outsystems.”

Outsystems vs. Mendix

Mendix is een andere aanbieder van Low Code App ontwikkeling dat veel gebruikt wordt. Waarom zou u kiezen voor de ene aanbieder ten opzichte van de andere? In het Gartner Magic Quadrant voor ‘high productivity platforms’ voor 2018 eindigen beide in het ‘Leader’ Quadrant, met Outsystems nipt op voorsprong.

Wat zeggen gebruikers? Volgens de peer reviews van Gartner beoordelen gebruikers zowel Outsystems als Mendix met 4.5 punten uit 5.

Ook op de customer experience scoren Mendix en Outsystems vergelijkbaar. Maar in dezelfde peer reviews zien we dat Outsystems door gebruikers wordt beoordeeld als beter op drie belangrijke punten:

  1. Outsystems scoort hoger dan Mendix op het aanbod van functionaliteit in het platform;
  2. Gebruikers zijn eerder geneigd om Outsystems aan te bevelen;
  3. Outsystems biedt een betere UX over verschillende platforms heen.

De iets ruimere mogelijkheden die Outsystems functioneel en technisch bieden, betekenen wel dat de leercurve voor dit platform iets steiler is.

Outsystems integratie met Microsoft

Als u in een organisatie werkt die veelal Microsoft-technologie gebruikt (zoals de meeste van onze klanten), dan biedt Outsystems nog één belangrijk voordeel ten opzichte van Mendix. Outsystems is namelijk partner van Microsoft Azure en biedt gemakkelijke, veilig integratie met de Azure stack.

Dat betekent dat u met Outsystems gemakkelijk en snel bronsystemen kunt ontsluiten en nieuwe applicaties kunt ontwikkelen, met de standaarden, veiligheid en betrouwbaarheid die u gewend bent van Microsoft Azure.

Als u uw cloud- of hybride Microsoft-gebaseerde IT-landschap wilt aanvullen met de mogelijkheid om supersnel nieuwe applicaties te ontwikkelen, is Outsystems voor u waarschijnlijk de beste keuze.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de voordelen van Low code development of wat Outsystems voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Neem contact op met Wilfred Noppers, Business Lead Apps & Infra bij Motion10 of Gijs in ’t Veld, CTO Motion10.

Meer weten over de roadmap voor integratie in de cloud volgens Microsoft? Bekijk dan deze Liveblog over de toekomst van BizTalk met een sessie van Jon Fancey.