Menu

Innovatie uit de Office cloud in uw eigen datacenter

Misschien twijfelt u op dit moment over een migratie  naar een nieuwere versie van SharePoint. Of over het nemen van de stap naar de cloud. Het mooie is: door de vernieuwing van SharePoint met SP 2016 hoeft u zich niet meer zozeer zorgen te maken over de verschillen, of over het achterblijven door uw SP-omgeving nog even on premise te houden. Haal de innovatie uit de Office cloud naar uw eigen datacenter. Of maak de eerste, veilige stappen naar de cloud gemakkelijker.

Microsoft heeft de geluiden uit de markt blijkbaar serieus genomen. Veel bedrijven zijn nog wat huiverig voor de (volledige) overstap naar de cloud. De zorgen over het achterblijven in 2013 van SharePoint, in termen van functionaliteit en flexibiliteit, kunnen we achter ons laten. De volgende video geeft een mooi overzichtje van de opbouw van en mogelijkheden met SharePoint 2016:

SharePoint 2016: geïnspireerd door de cloud

De nieuwste versie van SharePoint is gebouwd op dezelfde code als Office 365 en volgens dezelfde architectuur. Dit betekent onder andere dat u geniet van nagenoeg hetzelfde gemak en dezelfde snelheid als u kiest voor een on premise versie. Periodieke service packs en patches zorgen ervoor dat u up-to-date blijft.

Makkelijk mobiel te gebruiken

In het mobiele tijdperk is de beschikbaarheid van data en applicaties onderweg voor veel mensen een vanzelfsprekende verwachting geworden. Daarmee wordt het belang van mobiele toegankelijkheid voor de IT van bedrijven ook groter. Eén van de voordelen van de cloud is dat applicaties vaak makkelijk mobiel te gebruiken zijn. Bijkomend voordeel van Office 365 en dergelijke services is dat het design en de interfaces rekening houden met kleinere schermen en touch screen bediening. Doordat SharePoint 2016 is geïnspireerd op zijn broertje uit de cloud, is ook de on premise versie nu makkelijker mobiel te gebruiken.

Veilige eerste stap naar de cloud

Misschien is het vanwege overwegingen omtrent veiligheid in uw organisatie nog niet mogelijk om de stap naar de cloud (volledig) te maken. Met SharePoint 2016 bent u in ieder geval klaar voor de volgende stap. En in het geval u wél gebruik wilt maken van de mogelijkheden van de cloud in termen van schaalbaarheid en flexibiliteit, is een hybride samenstelling een goede optie. Houd bijvoorbeeld uw data-opslag on premise, maar maak data en applicaties online beschikbaar. Zo heeft u het beste van twee werelden.

Meer weten?

  • Meer over veiligheid in SharePoint 2016 on premise of in de cloud? Update, mei 2017: inmiddels is de General Data Protection Regulation van kracht gegaan. Vanaf mei 2018 moeten alle organisaties in Europa die data verzamelen en analyseren, aan deze wet voldoen. Meer over de GDPR en wat deze voor uw organisatie betekent, leest u hier.
  • Meer achtergrondinformatie over SharePoint en wat het andere organisaties heeft opgeleverd vindt u hier.
  • Wilt u meer weten over hoe SharePoint of Office 365 strategisch het beste in te zetten is, voor de maximale winst voor uw organisatie? Download dan nu het boek “Office 365 strategisch inzetten”.

On premise, hybride of in de cloud?

On premise, hybride of in de cloud bewaren van uw Enterprise content? Bepaal wat voor u het beste scenario is:  

Download de ECM whitepaper nu