Menu

Voor meer diversiteit in de ICT

Voor #WomaninMotion interviewen we enkele vrouwen die het aangedurfd hebben de schijnbaar suffe, typisch mannelijke wereld van de ICT te betreden. Hoe is het om als vrouw in de ICT te werken? Wat zou je andere vrouwen aanraden? Simone Noordegraaf is European Head of Global Business Services bij Akzo Nobel, en lid van de Raad van Commissarissen van Motion10. Zij vertelt over haar ervaringen.

De nieuwe wereld

Ik zeg vaak tegen de mensen in mijn teams: over een tijdje is jouw baan weg. Nu is het de tijd om te investeren in de skills die je in de nieuwe wereld nodig zal hebben.

Kijk goed naar jezelf en wat jij wilt bereiken

Waarom heb jij gekozen voor de IT-wereld?

“De keuze voor een verbreding van mijn carriere in de richting van IT is een ongelooflijk bewuste keuze geweest. Alles wat we nu doen, en alles wat we in de toekomst gaan doen, zal steeds meer om automatisering draaien. Je ziet dat nu bijvoorbeeld in customer service. Zelfs in andere functies dan IT moet je constant denken aan de ervaring van je klanten. Inkomende berichten vastleggen, cases effectief behandelen, informatie verzamelen en performance managen. En daarbij heb je automatisering nodig. Het is bijna niet te vermijden, in wat voor rol je ook zit, dat je begrijpt hoe de technische achterkant van die processen werkt. We zullen processen steeds verder gaan automatiseren en robotiseren. Dat moet ik ook snappen. We zijn nu bijvoorbeeld appjes aan het bouwen voor verandermanagement. We hebben een app gebouwd bij HR, een game om mensen te laten wennen aan nieuwe processen. Superleuk. Je leert zo heel veel over mensen en wat ze motiveert.”

 

Hoe heb je je eerste baan ervaren?

Simone vertelt dat ze eerst de veilige keuze voor accountancy maakte, en later pas een stap richting de IT zette. “Als ik het over zou kunnen doen zou ik het wel anders doen. Dan zou ik bijvoorbeeld neuropsychologie gaan studeren. En dan zou ik me bezig gaan houden met AI en met manieren om ons gedrag te kunnen begrijpen en voorspellen door middel van de inzet van techniek en data. Ik vind dat zo interessant, ik ben bijna jaloers op de mensen die nu met hun carrière kunnen gaan beginnen. Wat dus een belangrijke boodschap is van mij naar mensen die hun richting gaan bepalen: Kijk goed naar jezelf en wat jij wilt bereiken. Maak bewust je eigen keuzes en zorg dat je niet wordt geleid door wat anderen voor jou willen. Niet dat je alleen maar moet kiezen waar je hart naar uitgaat; zoek de ‘sweet spot’ tussen passie en pragmatiek. Dus staar je niet blind op de wens om kunstenaar te worden, maar besef dat je dat ook met ICT kan, bijvoorbeeld in de richting van design.”

Facts

  • Wie? Simone Noordegraaf.
  • Leeftijd: 50.
  • Opleiding: Accountancy.
  • Hobby’s: Schrijven. “Ik wil heel graag binnenkort iets schrijven: een boek, of gaan bloggen.

De IT van de toekomst is multidimensionaal

Wat kunnen we van vrouwen leren in de IT?

“Als ik kijk naar vooral de meer ervaren vrouwen, en ze vergelijk met mannen, dan zie ik dat ze meer hun hele persoonlijkheid mee naar het werk brengen. Dat vind ik een enorme pré: je brengt je ratio mee, je emotie, en je intuïtie. Ik zeg altijd tegen mensen: als je in een overleg zit, en het voelt niet goed, dan betekent dat iets. Dus ga uitzoeken wat dat gevoel is; je kunt ervan uit gaan dat er waarheid in zit en dat het je helpt een betere oplossing te vinden. Wat ik daarnaast zie is dat er weinig mensen zijn die zich er comfortabel bij voelen om een conflict aan te gaan. Mensen zeggen vaak dat ze bang zijn om de relatie te beschadigen. Als je je hele zelf meebrengt, dan weet je wanneer het een goed moment is om dat wel te doen. Wat ik mensen meegeef is: als je geen duidelijk gesprek kunt voeren met mensen, dan heb je eigenlijk geen relatie om te kunnen beschadigen. In een goeie relatie heb je respect voor elkaar en kun je alles zeggen.” “We hebben het er al even over gehad: ik ben ervan overtuigd dat IT de toekomst is. En als je dat nu niet omarmt vanuit je kern, dan loop je nu al achter. De toekomst zit daar, en IT is echt overal. Ik wil meegeven dat ik een toekomst zie voor elke passie gecombineerd met IT. Als jij ergens goed in bent dan kun je jezelf in die richting ontwikkelen, maar zorg dat je ernaast ook de kennis van IT ontwikkelt. Zonder die basis moet je straks erg veel inhalen. Daarnaast: de IT van de toekomst is multidimensionaal. Vroeger was IT coderen; nulletjes en ééntjes, en vooral logisch denken. Maar in alles wat er nu gebeurt is IT gelieerd aan een andere discipline. Ook de emotie, de intuïtie, de psychologische elementen, en de coaching elementen. Om dat goed vorm te kunnen geven moet je al die dimensies meenemen in je ontwikkeling.

“Als wij als vrouwen onze dromen willen realiseren, moeten we die wel aarden in de realiteit. En IT biedt bij uitstek de mogelijkheid om je dromen te verwezenlijken.”

Of je nou een fantastische verzorgende wilt worden, onderwijzer, of wat dan ook. Je moet dan niet kijken naar het verleden, maar naar de mogelijkheden om met technologie de toekomst van je vakgebied veel beter te maken.”

En wat zou je werkgevers mee willen geven?

“We denken bij IT nog steeds niet zo vaak aan de vragen: ‘Hoe implementeer ik die change nou op een effectieve en plezierige manier? Hoe kan ik creatief omgaan met verandering om maximaal effect te bereiken?’ Als je mensen IT-trajecten goed wil laten adopteren, dan moet je exceptionele change leaders hebben. En in dat change leadership, denk ik dat de typisch vrouwelijke kwaliteiten veel meer uitblinken. Omdat je moet gaan nadenken over hoe je mensen een verhaal kan vertellen op een manier die ze in hun hoofd raakt én in hun hart. Vrouwen in de IT zijn onmisbaar. Het blijft mij verrassen dat we het zo moeilijk vinden om vrouwen te inspireren om een carriere te zien in het licht van de mogelijkheden die IT biedt in de toekomst. Er ligt ons nog een schone taak om dat voor elkaar te krijgen.”

Typische vrouwelijke kwaliteiten

In het kort

“Als je mensen IT-trajecten goed wil laten adopteren, dan moet je exceptionele change leaders hebben. En in dat change leadership, denk ik dat de typisch vrouwelijke kwaliteiten veel meer uitblinken. ”