Menu

Voor meer diversiteit in de ICT

Voor #WomanInMotion interviewen we enkele vrouwen die het aangedurfd hebben de schijnbaar suffe, typisch mannelijke wereld van de ICT te betreden. Hoe is het om als vrouw in de ICT te werken? Wat zou je andere vrouwen aanraden? Madelein Smit is CIO (Chief Information Officer) van Intertrust Group en lid van de Raad van Commissarissen van Motion10. Wat is haar visie op vrouwen in de IT?

``Ik geloof niet in work-life balance``

Ik geloof niet in work-life balance. Als je iets doet waar je in gelooft, dan ga je er vol voor en dan ben je bij voorbaat uit balans. Dat hoeft ook helemaal niet per se iets negatiefs te zijn. Je hebt periodes in je leven waarin je kiest voor het één of het ander. Als je zo hard probeert alles in balans te houden, doe je alles half.

Verbeteren met behulp van technologie

Waarom heb jij gekozen voor de IT-wereld?

“Mijn Bachelor is in accountancy, en in Engeland heb ik me bekwaamd tot registeraccountant. Maar na twee jaar in dat traineeship dacht ik: ‘I would rather put pins in my eyeballs, than do another audit.’ Toen ging ik outsourcing doen. Dat vond ik superleuk. In die periode was er de opkomst van het internet, E-commerce was een enorme hype, en veel mensen zagen potentie voor deze nieuwe manieren van handelen. Wat mij aansprak was: het was toen cool om documenten te Fed-X’en, bijvoorbeeld naar Oost-Europa. Dan kon je de volgende dag al zien wat er in je balans stond; dat was in die tijd echt state-of-the art. Maar het kon veel sneller met e-mail, wat in opkomst was, en andere elektronische en digitale manieren van samenwerken. Wat ik heel snel leerde was: je kan heel veel verbeteren in processen met mensen, maar je kunt exponentieel dingen verbeteren met behulp van technologie.”

Van welke mensen leer je?

“Ik heb een hele mooie interactie gehad met een CEO waar ik voor werkte. Als hij de kamer binnenkwam, ook al waren er 1000 mensen, dan wist iedereen dat hij er was. Het viel me echt op, en ik wist niet hoe hij dat deed. Ik dacht: als ik 1 % van dat charisma kan meenemen, helpt me dat echt als introverte IT-er. Dus op een dag heb ik hem gevraagd: ‘Hoe doe je dat? Wat doe je dan?’ Mijn punt is: als je goed oplet wat andere mensen doen, merk je dat iedereen wel iets beter kan dan jij. Als je goed analyseert wat dat dan is, kun je heel veel leren. En ik denk dat het samenhangt met een bereidheid om te leren. Zelfbewust zijn en bewust weten wat je eigen valkuilen zijn.”

Wat kunnen we van jou leren?

“Wat mensen van mij kunnen leren is dat je nooit moet ophouden om te leren. Continuous learning, dat voedt mij echt, en dat voedt ook mijn probleemoplossend vermogen. Wat mij bijvoorbeeld aanspoort: een team van Medici bij de VU heeft gekeken naar een pitstop en de bandenwissel bij de Formule 1. Ze zijn gaan kijken naar hoe ze een openhartoperatie sneller en dus veiliger kunnen doen. Zo hebben ze de tijd van het stoppen van het hart kunnen terugdringen met 50%. Dat is iets wat ik altijd doe: kijken naar andere vakgebieden en wat je daar van kunt leren. Daar is een heel stuk innovatie aan verbonden. Hoe je innoveert door af te kijken en te vertalen.”

Facts:

  • Wie? Madelein Smit
  • Leeftijd: 42.
  • Opleiding: Accountancy.
  • Hobby’s: “Ik lees ontzettend veel, en heb daar heel veel plezier van. Iemand heeft ooit tegen mij gezegd: een MBA staat gelijk aan 50 boeken. Dus als je elke week een boek leest, heb je na 20 jaar 20 MBA’s.”

Vrouwen moeten het willen, en als ze het willen moeten ze dat laten zien

Wat wil jij andere vrouwen adviseren die overwegen ook de stap naar IT te maken?

“Mijn advies voor vrouwen: Lees het boek van Sheryl Sandberg ‘Lean in: how to stand up and be counted.’ Vrouwen moeten het willen, en als ze het willen moeten ze dat laten zien. En dus hun eigen steentje bijdragen. Als jij hetzelfde wil bereiken, moet je ook dezelfde moeite doen. Ook al geloof ik totaal niet dat het er per se om gaat hoeveel uren je investeert.

“Het gaat om de impact die je kunt maken in de tijd dat je er bent. Dat geldt voor je carrière, maar net zozeer voor het ouderschap.”

Wat wil je werkgevers adviseren?

“Het is belangrijk om veel breder te kijken naar de potentie van mensen en niet hun ervaring. En denk na over hoe je dingen kunt vertalen vanuit andere vakgebieden. Bijvoorbeeld: ik heb een dame aangenomen die me vertelde over hoe zij theaterstukken organiseerde. Ik dacht: als je dat allemaal kunt doen, dan kun je ook mijn engineers een beetje in het gareel houden. En zij heeft uiteindelijk meer resultaten geboekt dan meer ervaren project managers. Studies laten zien dat mannen veel vaker worden beoordeeld op hun potentie en vrouwen veel meer op hun track record. In het bekende onderzoek “Heidi/Howard study” werd exact hetzelfde, goed passende cv verstuurd als reactie op verschillende vacatures. Met als enige verschil dat de voornaam veranderd werd. De man werd in veel meer van de gevallen teruggevraagd voor dezelfde rol, en werd gezien als meer “likeable” dan de vrouwlijke sollicitant. Als je je ervan bewust bent dat we als mensen een soort ingegeven vooroordelen hebben, dan is dat een belangrijke gedachte die ik mensen mee zou willen geven.”

Belangrijke gedachte

In het kort

“Wees ervan bewust dat mensen altijd vooroordelen hebben en speel daarop in. ”