Menu

Ontdek wat Data Analytics en Big Data voor uw corporatie kunnen betekenen.

Op 22 november organiseert HC & H een ontdek- en ontmoetsessie over Data Analytics en Big Data voor woningcorporatiesector. Tijdens het evenement komen veel praktijkverhalen aan bod en is er ruimte voor woningcorporaties om hun ervaringen met elkaar te delen.

De snel toenemende hoeveelheid (big- en open) data heeft geleid tot nieuwe vakgebieden als data science en data analytics. Deze bieden tal van analysemogelijkheden, inclusief het genereren van data-gebaseerde voorspellingen op basis van algoritmen. Binnen de woningcorporatiesector zijn er op dit moment voldoende cases te vinden van innovatieve corporaties al dan niet ondersteund door externe partijen die elkaar gevonden hebben en dus ervaring hebben opgedaan met big data en data analytics: hét ideale moment om deze kennis bij elkaar te brengen en breder te delen!

Deze innovators binnen de sector, die hun ervaring ook vaak hebben opgedaan buiten de woningcorporatiesector, willen graag hun kennis en ervaring via het Innovatielab Corporaties delen met ‘early adopters’ en geïnteresseerden zodat deze zelf kunnen ontdekken hoe zij direct (verder) met data analytics aan de slag kunnen binnen hun eigen corporatie. Geen theoretische verhalen of algemene informatiemarkten dus maar echte cases vanuit de innovators binnen de corporatiesector!

Programma

 • 12:30 – 13:00 uur Ontvangst met lunch
 • 13:00 – 13:30 uur Opening en korte inleiding
 • 13:30 – 15:15 uur Ontdekken

Er zijn 4 presentaties waarin diverse woningcorporatie-cases worden gepresenteerd:

 1. Machine Learing Company – Guus van de Mond
 2. Motion10 – Dennis Rosenbrand
 3. Republiq – Marten Middendorp en Sara Rieuwerts
 4. Springco – Gert Jan Hagen

 

 • 15:15 – 16:30 uur Ontmoeten
  U krijgt de mogelijkheid om de sprekers persoonlijk te ontmoeten om vragen te stellen en wellicht al afspraken te maken om zelf aan de slag te gaan. Uiteraard is dit ook een mooi moment om te netwerken en met collega’s van andere corporaties kennis en ervaringen te delen.
 • 16:30 uur Einde programma

Sessie Motion10 door Dennis Rosenbrand

Corporaties die aan de slag willen met Data Analytics hoeven niet zelf het wiel uit te vinden. Het Dataplatform voor Woningcorporaties kan u zelfs proactief suggesties bieden over welke dashboards mensen met uw functie in een andere corporatie, vaak gebruiken. Innovatie draait niet om steeds weer de nieuwste technologie: het draait om samenwerken, en slim gebruik maken van de technologie én elkaars kennis en ervaring. Het Dataplatform voor Woningcorporaties wordt opgezet in samenwerking met vier corporaties. Deze samenwerking zorgt voor een basis-dataplatform, gebaseerd op een generiek datamodel voor corporaties.

In deze sessie vertellen wij u samen met één van de leden van het consortium graag meer over onze manier van samenwerken en ons gezamenlijke doel.

Schrijf u direct in

Locatie

De sessie zal plaatsvinden op donderdagmiddag 22 november 2018 in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Deze locatie is goed bereikbaar met de auto en OV. Er is echter beperkt gratis parkeergelegenheid. Vanaf NS stations Zoetermeer en Zoetermeer-Oost rijdt een gratis shuttleservice naar de Dutch Innovation Factory (7 minuten). Voor meer informatie, kijk ook op de website van Dutch Innovation Factory.

Voor wie?

Inschrijven is mogelijk voor medewerkers (die in loondienst zijn) van woningcorporaties. Bij veel belangstelling kan de toegang worden beperkt tot maximaal twee medewerkers per corporatie om zoveel mogelijk corporaties deel te kunnen laten nemen. HC&H behoudt het recht om eventuele deelname te weigeren.

Kosten?

Deelname is gratis. Wij rekenen echter € 75,- (exclusief BTW) no-show kosten als niet 48 uur vooraf wordt geannuleerd in verband met reeds gemaakte kosten. U kunt te allen tijde een vervanger sturen. Annuleren kan uitsluitend per e-mail naar info@hcenh.nl.

Registreren voor dit evenement?

Inschrijven is mogelijk voor medewerkers (die in loondienst zijn) van corporaties. Bij veel belangstelling kan de toegang worden beperkt tot maximaal twee medewerkers per corporatie om zoveel mogelijk corporaties deel te kunnen laten nemen.

Hier kunt u registreren