Webinar: The Art of Compliance

14 november 2019

Van noodzaak naar kans

Hoe voldoe je aantoonbaar aan wet- en regelgeving? En hoe borg je compliance in een continu veranderende wereld? Motion10 organiseert op 14 november een webinar over compliance. In dat webinar bespreken specialisten Cor Boes en Albert Hoitingh de laatste ontwikkelingen op het gebied van compliance, naar aanleiding van Microsoft Ignite 2019. Daarnaast nemen ze u mee in de visie en aanpak van Motion10 op dit gebied, en bieden ze praktische handvatten.

Compliance is een thema dat vorig jaar breed onder de aandacht is gebracht. De afgelopen tijd is ook de aandacht voor informatiebeveiliging enorm toegenomen. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te wijzen. Eén daarvan is de doorgaande groei van de mogelijkheden om Cloud technologie in te zetten binnen uw organisatie. Een tweede is de veranderende wet- en regelgeving, waarvan de introductie van de AVG, vorig jaar mei, een ingrijpend voorbeeld is.

In een eerder webinar hebben we uitgebreid aandacht besteed aan informatiebeveiliging (of information security). In dit webinar besteden we aandacht aan compliance: het geheel van afspraken en maatregelen om te kunnen committeren aan wet- en regelgeving of aan andere normeringen.

Het webinar: The Art of Compliance vindt plaats op 14 november van 14.00 tot 15.00 uur. Schrijf u vandaag nog in en kijk mee vanuit uw luie stoel.

Compliance is een samenspel tussen mensen, processen en systemen

Nog meer dan bij informatiebeveiliging het geval is, is compliance aan bijvoorbeeld ISO27001/2, ISO27701 of de AVG een samenspel tussen mensen, processen en systemen. De kaders worden gegeven door de externe norm waaraan je moet voldoen of wilt voldoen, maar vervolgens moet alles binnen de organisatie er aan meewerken om dit succesvol te maken.

In dit webinar nemen Albert Hoitingh en Cor Boes u mee in de visie en aanpak van Motion10 om compliance toe te passen binnen uw organisatie. Daarbij hebben ze speciale aandacht voor twee aspecten van compliance:

  1. Hoe voldoe je aantoonbaar aan wet- en regelgeving?
  2. Hoe borg je compliance vanuit het gezichtspunt dat alles aan verandering onderhevig is? Jouw eigen organisatie, de technologie waarmee je werkt en de wet- en regelgeving zelf.

De visie en aanpak is onder andere gebaseerd op de oplossingen voor compliance die Microsoft heeft ontwikkeld voor haar Cloud-omgeving en voor ICT omgevingen die on-premises draaien.

Key learnings:

Na het volgen van dit webinar heeft u kennis genomen van:

  • De allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van compliance, zoals door Microsoft gepresenteerd tijdens het Microsoft Ignite Event, begin november.
  • De toepassing hiervan op uw ICT-landschap
  • De implicaties van compliant werken op uw organisatie-processen en uw medewerkers.

Voor wie is dit webinar the Art of Compliance bedoeld?

Hoewel dit webinar een aantal specifieke IT onderwerpen behandeld, is het niet uitsluitend bedoeld voor IT gerelateerde rollen binnen een organisatie. Bent u compliance-officer, CISO, Risk Officer of Functionaris Gegevensbescherming, dan biedt dit webinar ook waardevolle inzichten.

 

Meld u nu aan!