Menu

De Woonplaats gaat makkelijker samenwerken in de cloud

Rotterdam, 13 januari 2016 – Woningcorporatie De Woonplaats wil samenwerken en communicatie gemakkelijker maken met een online portal. Motion10 helpt hen daarbij en bouwt samen met de woningcorporatie een nieuwe digitale werkplek op basis van Microsoft Office 365.

Gemakkelijker samenwerken via een online portal

Sander Hilgerink is applicatiebeheerder en database administrator bij De Woonplaats. Hij vertelt over de uitdagingen op het gebied van samenwerking en communicatie: “Waar we tegenaan lopen bij De Woonplaats is dat we geen online portal hebben om samen te kunnen werken. Om documenten te delen met elkaar, buiten je eigen team om, moeten allerlei autorisaties worden ingericht. Dat is vaak een tijdrovende klus. Daarnaast wordt er veel heen-en-weer gemaild. Dat maakt het lastig om bij te houden wat nu de juiste versie van een document is en zorgt voor veel dataverkeer.”

Socialer en dynamischer intranet

“Ook willen we een socialer intranet. Het huidige intranet is nogal statisch. Het wordt vooral beheerd door de communicatieafdeling. We willen dat mensen gemakkelijker documenten en andere informatie kunnen plaatsen en terug vinden. En dat de mensen elkaar kunnen vinden en simpel kunnen samenwerken aan documenten.”

Cloud first

“We kiezen voor Office 365 van Microsoft omdat onze visie is dat Microsoft de beste technologie biedt. Daarnaast voert het management wat IT betreft een Cloud first strategie. Ten slotte hadden we al enige ervaring met SharePoint. Er was dus geen enkele reden om niet met Microsoft producten verder te gaan.”

“Motion10 had de voorkeur, omdat zij het beste plan hadden voor een toekomstbestendig digitale werkplek. Een intranet, OneDrive, Office apps en DMS-functionaliteiten horen daarbij. We zochten een partner die ook meedenkt over de toekomst van het platform dat we nu gaan bouwen. Motion10 had daar goede ideeën over. Ook de duidelijke projectaanpak, daar waren we heel erg gecharmeerd over. Namelijk de Modelkantoor aanpak waar scrum en adoptie centraal staan”

Over De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die betaalbare woningen aanbiedt in met name Enschede en de (Oost) Achterhoek. De 220 medewerkers van de corporatie beheren ongeveer 20.000 verhuureenheden. De Woonplaats zet zich naast woningbeheer ook in voor maatschappelijk vastgoed en leefbaarheid in de wijk.

Over Motion10

Wij helpen organisaties om beter, slimmer en efficiënter te werken. Integratie zit in ons DNA en wij zijn specialisten in digitaal samenwerken en business intelligence. We weten hoe we meer waarde kunnen halen uit de systemen en informatie die organisaties rijk zijn. Wij helpen hen daarbij met de nieuwste Microsoft technologie. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcia Moestoredjo, Marketing Manager bij Motion10,marcia.moestoredjo@motion10.com / +316 10 06 31 15