Menu

EP-Nuffic versterkt onderwijs in ontwikkelingslanden dankzij Office 365

Rotterdam, 17-11 2015 – EP-Nuffic draagt bij aan het versterken van kennis en vaardigheden in ontwikkelingslanden. Voor de samenwerking in projecten had EP-Nuffic een nieuwe samenwerkings- en projectomgeving nodig. Motion10 hielp hen daarbij. En bouwde samen met hen het WIRE platform, op basis van Microsoft Office 365 en een Azure App.

Complexe projecten

EP-Nuffic brengt partijen bij elkaar: onderwijsinstellingen in het buitenland en de Nederlandse bedrijven die ze helpen. De subsidies komen van het ministerie van Buitenlandse zaken. De projecten die EP-Nuffic doet hebben dus veel stakeholders. Het projectmanagement is daarom complex.

Projectmanagement de grootste uitdaging

Bij zulke complexe processen hoort een goed platform voor projectmanagement en -monitoring. EP-Nuffic wilde het projectmanagement, de monitoring en de rapportage van projecten verbeteren. En ze wilden op korte termijn goed werkende workflow functionaliteiten. De wens was dat gebruiksvriendelijkheid en de performance werden verbeterd, het aantal benodigde handelingen werd verminderd en de rapportagecyclus beter kon worden gemonitord. Daarnaast moest het platform goed mobiel te gebruiken zijn, omdat medewerkers regelmatig op locatie in het buitenland aan het werk zijn.

Office 365 adoptie

EP-Nuffic koos voor de cloud oplossing Office 365. Dit in verband met het onderhoud, de kosten en het feit dat gegevens vanuit de cloud overal beschikbaar zijn, onafhankelijk van de on-premise omgeving. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een Provider-Hosted App in Azure om het systeem nog intuïtiever te maken. Bij de implementatie van de nieuwe samenwerkings- en projectomgeving werd de Motion10 Modelkantoor aanpak toegepast. Hierdoor wordt de adoptie verhoogd.

De medewerkers van EP-Nuffic hebben nu een dashboard in SharePoint Online. De hosted-provider app in Azure gebruiken ze om projectgegevens te wijzigen. De gehele organisatie van EP-Nuffic maakt gebruik van het nieuwe platform. De medewerkers zijn er erg blij mee.

Microsoft Over EP-Nuffic

EP-Nuffic is een expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs. EP-Nuffic beheert NICHE: een programma voor de duurzame versterking van de opleidings- en trainingscapaciteit van het middelbaar en hoger onderwijs in ontwikkelingslanden. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de expertise van Nederlandse organisaties.

Over Motion10

Motion10 helpt bedrijven en organisaties om meer waarde uit hun informatiestromen te halen. Om te verbinden en te delen. Hierbij zetten zij de nieuwste technologie uit het Microsoft Applicatie Platform in. Motion10 is hét competence center in Nederland als het gaat om SharePoint, BizTalk, Office 365 en Business Intelligence.
Meer over ons project met EP-Nuffic leest u in de volledige case study. 
Contactpersoon voor de pers: Marcia Moestoredjo, manager marketing- en communicatie van Motion10, mobiel: 06-10 06 31 15, email: Marcia.Moestoredjo@motion10.com.