Feestelijke opening van de nieuwe kantoorinrichting

5 september 2022

Verbouwing van kantoor om hybride werken beter te faciliteren

Begin september 2022 hebben wij op feestelijke wijze de heropening van ons verbouwde kantoor op de 42e etage van De Rotterdam gevierd. We vroegen Alice Zanders, Directeur Human Resources, waarom een nieuwe inrichting noodzakelijk is, waar de veranderingen op gebaseerd zijn en hoe de verbouwing is verlopen. Lees verder en ontdek wat Alice haar favoriete plekje op ons kantoor is geworden! 

We staan in De Rotterdam op de 42eetage, uitkijkend op de Erasmusbrug. Als je naar buiten kijkt zie je dat de skyline van Rotterdam – en ver daarbuiten – dagelijks verandert. Wat binnen opvalt is dat de inrichting van ons kantoor een flinke facelift heeft ondergaan.  

Waarom is het kantoor van Motion10 verbouwd? 

“Motion10 is een consulting organisatie waar hybride werken, vanwege de kern van ons werk, eigenlijk altijd al een standaard was. Er is dus geen reden om het aantal vierkante meters te verlagen – wat wel een trend begint te worden bij de kantoren van veel grote bedrijven in Nederland.  

We hebben de afgelopen periode verschillende onderzoeken gedaan onder onze medewerkers, waaronder het ‘Fit for Hybrid’-onderzoek. Hierin vroegen wij hen over autonomie, digitale mindset, samenwerken, technologie, leiderschap, strategie en faciliteiten, allemaal in het kader van hybride werken. Eén van de resultaten die naar voren kwam, was dat wij op het gebied van onze faciliteiten nog konden verbeteren. 

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek zijn een aantal zaken opgepakt. Medewerkers hebben een vergoeding gekregen om de nodige inrichting voor thuis aan te schaffen, zodat ook daar goed gewerkt kan worden. Daarnaast hebben we kritisch gekeken naar wat medewerkers op kantoor nodig hebben. Dat is de aanleiding geweest om ons kantoor te verbouwen.”

Hoe is de verbouwing verlopen? 

“Om te zorgen dat medewerkers proactief konden meedenken over de nieuwe inrichting van ons kantoor, hebben we een groep ambassadeurs samengesteld. We kozen voor Interieur designbureau Hollandse Stijl om het ontwerp in samenspraak met onze ambassadeurs samen te stellen. 

Tijdens de verbouwing is ons kantoor in de zomer vijf weken dicht geweest. De medewerkers hebben gedurende die periode op allerlei plekken samengewerkt, soms gefaciliteerd door een klant en andere keren bij een partner als Microsoft. 

In augustus konden we weer terugkeren naar ons eigen kantoor, met het resultaat dat we hier nu begin september in een vernieuwd kantoor staan.” 

 

Welke veranderingen hebben plaatsgevonden? 

“Vanuit het ‘Fit for Hybrid’-onderzoek kwam de conclusie dat het kantoor voor collega’s een ontmoetingsplek moet zijn én er behoefte was aan meer stille werkplekken. Collega’s moeten elkaar op kantoor kunnen opzoeken, maar ook in concentratie kunnen werken. 

‘Groei’ is één van de kernwaarden van Motion10 en kennisdeling onder collega’s is hier een belangrijk onderdeel van. Het kantoor is opnieuw ingericht met extra ruimtes waar collega’s apart kunnen samenwerken en onze vergaderruimtes hebben de juiste apparatuur om dit te faciliteren. Verder zijn de Motion10-kleuren verwerkt in het nieuwe concept, waardoor de wat meer zakelijke uitstraling nu heeft plaatsgemaakt voor een veel persoonlijker en moderner imago met veel blauw en paars. 

We hebben ook de benamingen van de vergaderruimtes aangepast en vanuit een ‘outside-in’ gedachte zijn de nieuwe ruimtes vernoemd naar bezienswaardigheden die in onze omgeving te zien zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een vergadering hebben in de Erasmus, Katendrecht, De Kuip en Ahoy.” 

Wat is er bewust NIET veranderd? 

“We hadden al een mooi kantoor, waarvan de inrichting gebaseerd was op een aantal kernwaarden van Motion10 die zich in het interieur vertaalden naar de thema’s verbinding, flexibiliteit en zowel warmte als kwaliteit. 

Het ‘healing offices’ concept dat vóór de verbouwing was toegepast is onveranderd gebleven. De mens staat in dit concept centraal, met veel beweging op kantoor. De plantenwand zorgt voor voldoende zuurstof.” 

 

Hoe vind jij de nieuwe inrichting en wat is jouw favoriete plekje geworden? 

“Ik word heel blij van de nieuwe inrichting, met name door de kleurstelling die mij inspireert en energie geeft. Mijn favoriete plekje is de grote bank aan de Erasmusbrug-kant, waarop je heerlijk kunt wegdromen met uitzicht op de Maas, Rotterdam en Voorburg, waar ik woon.”  

Klinkt dit als een kantooromgeving waar jij je thuis zou voelen?

Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn binnen onze organisatie! 

Neem contact op