Menu

Lagere kosten en gelukkigere klanten dankzij Azure integratie met DSP

Bij aansluiting van nutsvoorzieningen zoals gas, water en licht, maar ook internet, is de Nederlandse tak van A.Hak een spin in het web tussen opdrachtgevers, onderaannemers en eindklanten. Om de klanttevredenheid te verhogen, om kosten te besparen, en om beter aan te sluiten bij opdrachtgevers wilde A.Hak integreren met het DSP. Hoe verliep dit traject? Wat waren succesfactoren en obstakels? En, in hoeverre zijn de beoogde doelen behaald?

  • A.Hak is nu technisch compliant voor het gehele DSP-proces.
  • De Azure Enterprise Service Bus (ESB) die in het project werd ontwikkeld, is nu de integratie-backbone voor het bedrijf.
  • De agile werkwijze met tussentijds leveren van functionaliteit maakte change management ook in het installatiebedrijf behapbaar.
  • Verschillende afdelingen binnen A.Hak zien de waarde van het eindresultaat. Ownership en adoptie van deeloplossingen door de business komen nu op gang.

Er was echt een hele fijne interactie; men snapte het al gauw. Het voelde eigenlijk meteen al alsof we direct met Motion10 aan de slag konden.

Azure integratie met DSP: Gelukkige klanten, lagere kosten

We spreken met Arjan Ribberink, Project manager, en Catrinus van der Leest, Manager IT/IM bij A.Hak over het project rondom de integratie met het DSP.

Landelijke Intake Portal: demo visualisatie from Machiel Oskam on Vimeo.

Catrinus: “Wat belangrijk is bij het DSP is dat het een initiatief is van onze opdrachtgevers, de netbeheerders. Het DSP heeft doelstellingen als het verhogen van de klanttevredenheid en het substantieel verkorten van het aansluitproces.” Arjan vult aan: “En het verlagen van ketenkosten. Maar uiteindelijk is het allerbelangrijkste om die klant beter te kunnen bedienen. Wij staan als aannemer in directe verbinding met de eindklant, en een gelukkige klant maakt ons ook gelukkig.

Daarnaast moet automatisering zichzelf uiteindelijk ook terugbetalen.” Catrinus: “In de kleinere projecten – zoals aansluiting tot aan de voordeur – daar moeten we onze marges wat groter maken. Daarin is die automatisering juist zo belangrijk. Digitalisering is in de nieuwe strategische plannen ook een speerpunt voor de directie van A.Hak.”

 

  • Wilt u weten wat Azure integratie met DSP voor A.Hak opleverde? Lees dan hier de volledige case study.