Klantverhaal: Succesvol Zaakgericht werken

5 juni 2019

Erwin Lima

Nieuw Zaaksysteem voor Waterschap Zuiderzeeland

Om beter en efficiënter samen te werken – zowel intern als met ketenpartners – gaf Waterschap Zuiderzeeland een vernieuwde impuls aan digitaal samenwerken, met een digitale werkomgeving op basis van Office 365. De eerste stap in dat proces was om het zaaksysteem te vervangen door SharePoint Online in combinatie met Repstor. In een interview vertelt Andrea Bies, Projectmanager Informatiemanagement bij Waterschap Zuiderzeeland, over de voorlopige resultaten.

Over Waterschap Zuiderzeeland

Waterschap Zuiderzeeland zet zich in voor droge voeten en schoon, voldoende en veilig water. Dit doet het waterschap in samenwerking met gemeenten, provincies, natuur- en maatschappelijke organisaties, belangenbehartigers en andere waterschappen. Het beheergebied is de provincie Flevoland en een klein deel van Friesland en Overijssel.

Digitaal samenwerken: hoe staat het Waterschap ervoor?

In een eerder gesprek vertelden Hans Bilgin en anderen over de aanleiding van het project digitaal samenwerken, en de manier waarop de digitale transformatie een cruciale rol speelt bij het behalen van de organisatiedoelen van het vooruitstrevende waterschap met duurzaamheid in het DNA. Digitalisering ondersteunt de organisatie te verbinden – zowel intern als extern – samen te werken en te verduurzamen.

Nu, ongeveer een jaar later, spraken we met Andrea Bies. Zij vertelde ons meer over het verloop van het project en de huidige resultaten. Hoe succesvol is de nieuwe manier van Zaakgericht werken geïmplementeerd, en hoe kwam dat succes tot stand?