Motion10 als eerste in Nederland onderscheiden met Microsoft Advanced Specialization Datawarehouse Migration to Azure

10 februari 2022

Het is een hele mond vol, maar we hebben ‘m binnen: de Microsoft Advanced Specialization Datawarehouse Migration to Azure. Als eerste Microsoft-partner in Nederland kwam Motion10 door het uitgebreide assessment. Conclusie van onafhankelijk auditbureau ISSI: ‘Partner Motion10 has a well-defined methodology and process for migrating and testing.’

Na de Adoption and Change Management Advanced Specialization en Microsoft Analytics on Microsoft Azure Advanced Specialization is dit de derde prestigieuze onderscheiding van Microsoft voor Motion10 in een jaar. ‘Binnen het domein Data is dit onze tweede Advanced Specialization-creditering ‘, vertelt Unit Manager Data & Analytics Alex Zweekhorst met gepaste trots. “Voor ons bedrijf, mijn team, onze klanten en potentiële klanten is dit het bewijs dat onze aanpak 100% voldoet aan de best practices die Microsoft heeft opgezet, en dat wij in Nederland aan de top staan op het gebied van datawarehouse migratie.”

“Dit is het bewijs dat onze aanpak 100% voldoet aan de best practices die Microsoft heeft opgezet, en dat wij in Nederland aan de top staan op het gebied van datawarehouse migratie.”

– Alex Zweekhorst, Unit Manager Data & Analytics

Gold Partner next level

Het Advanced Specializations-programma van Microsoft werd in 2020 gelanceerd voor Gold Partners. Alex: “Omdat iedere Microsoft-partner inmiddels wel een of meerdere Gold-competenties in huis heeft, bieden de Advanced Specializations de mogelijkheid je als partner nog verder te onderscheiden, met unieke kennis en ervaring in een specifieke Microsoft-oplossing.” Wat de onderscheiding extra bijzonder maakt: in tegenstelling tot de Gold Partner-status, wordt er voor het toekennen van Advanced Specializations een audit uitgevoerd door een onafhankelijk bureau. “Je moet dus niet alleen Microsoft Gold-gecertificeerde mensen hebben, maar ook met klantvoorbeelden aantonen dat je framework voldoet aan de hoge Microsoft Advanced Specialization eisen.”

De lat ligt heel hoog

“Tijdens deze audit zijn de trajecten en data-oplossingen onderzocht die wij bij klanten als Quion en Riwal hebben gerealiseerd”, aldus Alex. “We konden daarbij ook laten zien welke rol onze cloudstrategie PitWall in dergelijke trajecten speelt, hoe wij klanten succesvol laten ‘landen’ in onze PitWall-omgeving.” Volgens Alex is onderscheiden worden met Microsoft Advanced Specializations bijzonder interessant voor (toekomstige) klanten van Motion10. “Met deze laatste specialisatie hebben we bijvoorbeeld de status Azure Migration Partner bereikt, wat ons – en daarmee onze klanten – toegang geeft tot extra middelen vanuit Microsoft om migraties naar Azure uit te voeren, zoals fundings, expertise en korting op licenties.

Inspirerende werkplek voor IT-talenten

Tenslotte wil Alex noemen dat Motion10 met het behalen van Microsoft Advanced Specializations aan IT-talenten laat zien dat Motion10 een inspirerende en uitdagende plek is om te werken. “Motion10 is een partij die de lat heel hoog heeft liggen en er alles aan doet om op top-level te blijven presteren. Dat spreekt young professionals aan. Ondanks dat de procedure pittig is, zal dit dan ook zeker niet de laatste Advanced Specialization zijn die wij gaan behalen.”