Motion10 blij en trots met titel Great Place to Work

28 januari 2021

Motion10 blij en trots met titel Great Place to Work

Motion10 is en blij en trots met de titel Great Place to Work. Uit het in november in samenwerking met Great Place to Work Nederland uitgevoerde medewerkersonderzoek blijkt dat onze medewerkers Motion10 ervaren als een werkgever waar vertrouwen, trots en plezier een belangrijke rol spelen. Dit betekent dat Motion10 opnieuw Great Place to Work Certified is en dit jaar wederom de titel Great Place to Work mag dragen.

Alice Zanders, HR Directeur bij Motion10: “Het werken bij Motion10 wordt op verschillende thema’s hoog gewaardeerd. Een belangrijk voorbeeld hiervan is de prioriteit die we geven aan het waarmaken van onze missie: ‘De Cirkel van Groei’. Onderdeel van deze missie is dat wij zorgen dat onze medewerkers blijven groeien, waardoor onze klanten blijven groeien. Daarom geven wij alle Motion10’ers de mogelijkheid om middels een individueel studiebudget zelf vorm te geven aan hun groei. De waardering van de medewerkers voelt als een steun in de rug om hier nog voortvarender mee aan de slag te gaan. Met de introductie van de Motion10 University begin 2021, ons interne platform waarop tal van trainingen en opleidingen gevolgd kunnen worden, zetten we daar gelijk een grote stap in.”

Persoonsgerichter aanbod aan arbeidsvoorwaarden

Naast de waardering van Motion10’ers voor zaken die goed gaan, geven zij in het onderzoek ook verbeterpunten aan. Alice: “Een verbeterpunt zijn de arbeidsvoorwaarden. Zo wil een deel van onze medewerkers, in navolging van de mogelijkheid om zelf vorm te geven aan hun persoonlijke groei, een persoonsgerichter aanbod aan arbeidsvoorwaarden. We merken bijvoorbeeld dat voor de jongere generatie medewerkers de optie van een leaseauto nauwelijks een trigger is om voor een werkgever te kiezen. Vaker geven zij de voorkeur aan een mobiliteitsbudget waarmee zij flexibel zijn in de keuze voor een vervoersmiddel. Het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt ook genoemd in het onderzoek. Als organisatie gaan wij met deze feedback aan de slag. Deze onderwerpen hebben voor ons topprioriteit.”

Effectieve opvolging van het onderzoek

Het medewerkersonderzoek is voor Motion10 een belangrijk instrument om ons als werkgever te ontwikkelen en elkaar als Motion10’ers nog beter te begrijpen. Alice: “Wij ontvangen heel het jaar van medewerkers feedback op diverse thema’s. In het jaarlijkse medewerkersonderzoek komt alles samen. Zo voorkomen we een versnipperd beeld. Voor een effectieve opvolging van het onderzoek initiëren we verschillende momenten waarin we in gesprek gaan over de resultaten. De thema’s die voor alle Motion10’ers belangrijk zijn, pakken we organisatiebreed op. Daarnaast organiseren we op basis van specifieke behoeften ook sessies voor het management, de ondernemingsraad, de verschillende business units en de interne afdelingen. Dit moet ertoe leiden dat Motion10 in het volgende medewerkersonderzoek nog beter scoort, in het bijzonder op onze topprioriteiten.”