Motion10 helpt Het Kleine Helden Huis digitaal innoveren

28 september 2020

Motion10 helpt Het Kleine Helden Huis digitaal innoveren

Elk jaar helpt Motion10 met het MVO-project MotionTogether een maatschappelijke organisatie digitaal innoveren. Dit jaar ondersteunen wij Het Kleine Helden Huis met een IT-vraagstuk. Het Kleine Helden Huis streeft naar een wereld waarin kinderen die te vroeg (prematuur) of met een te laag geboortegewicht (dysmatuur) worden geboren, zich samen met hun families met gepaste zorg en support kunnen ontwikkelen.

Meer digitaal werken

“We zijn Het Kleine Helden Huis twee jaar geleden gestart en hebben al veel bereikt in de begeleiding van de gezinnen met een prematuur of een dysmatuur,” vertelt Hiltje Heyman, Algemeen Directeur en Gezinscoach bij Het Kleine Helden Huis. “Nu is het tijd dat onze IT-omgeving met ons meegroeit. Want we willen meer digitaal gaan werken. Al onze papieren formulieren, processen en dossiers moeten worden vervangen door een digitale oplossing waardoor we minder tijd kwijt zijn aan administratie en meer tijd kunnen besteden aan de zorg voor de kinderen en hun families.”

Hiltje vervolgt: “We willen de onderzoeksdata rondom prematuriteit en dysmaturiteit graag op een goede manier vastleggen. Door de data in dashboards samen te brengen zijn deze altijd eenvoudig voor alle betrokkenen beschikbaar.” Ook wil de zorginstelling beter inzicht krijgen in het reilen en zeilen van de organisatie en kunnen sturen op basis van data. “Daarbij gaat het om inzicht in financiën, sponsors, kosten en gemaakte uren. Met dat inzicht kunnen we verantwoord doorgroeien en een blauwdruk creëren voor nieuwe Kleine Helden Huizen.”

Passende IT-oplossing

Het zorgconcept van Het Kleine Helden Huis dat medische en psychosociale zorg combineert is uniek en bestaat nergens anders in de wereld. “Mede daardoor is het ons tot nu toe niet gelukt om een passende IT-oplossing te vinden. Los daarvan hebben veel zorginstellingen te maken met IT die niet voldoet. Voor ons is het ideale resultaat van MotionTogether dat niet alleen wij, maar ook collega’s in de zorg geholpen kunnen worden aan een passende IT-oplossing. Neem alleen de AVG. Elke zorginstelling heeft te maken met vertrouwelijke informatie. Daarvoor is een passende IT-oplossing een must.”

Vanuit Motion10 is Peter de Vries, Strategisch Consultant Business Productivity, betrokken bij MotionTogether. Peter: “Wij pakken MotionTogether op dezelfde projectmatige wijze aan als elke andere opdracht. Dit betekent dat we beginnen met luisteren naar de wensen en behoeften van de organisatie en de eindgebruikers. Op basis daarvan bepalen we samen welke stappen we gaan zetten. Uitdagend aan dit project is dat we gezamenlijk in korte tijd grote stappen gaan zetten.”

Blij en trots

Zowel Het Kleine Helden Huis als Motion10 kijken uit naar de uitvoering van MotionTogether. Hiltje: “Voor ons is dit écht de missing link op IT-gebied om verantwoord door te kunnen groeien. Wij zijn ongelofelijk blij met deze samenwerking.” Peter: “Wij willen hiermee iets teruggeven aan de maatschappij. Daarom zijn we trots dat we het verschil kunnen maken voor Het Kleine Helden Huis en dus voor de zorg aan de kinderen en hun families.”