Motion10 introduceert de Fit for Hybrid-aanpak

1 juli 2021

Succesvol hybride werken - Motion10 introduceert de Fit for Hybrid-aanpak

Vanaf juni 2021 hebben organisaties de mogelijkheid om hun medewerkers weer (deels) terug te laten keren naar kantoor. Veel organisaties buigen zich over de vraag of het wenselijk is om uiteindelijk weer terug te gaan naar de traditionele manier van werken, of toe te werken naar een modus met een mix van werken op kantoor en elders werken: hybride.

De visie van Motion10 is dat hybride werken niet synoniem is aan thuiswerken. Hybride werken is een structureel andere manier van werken en gaat met name over de veranderingen die dit met zich meebrengt voor de samenwerkingscultuur binnen de organisatie.

Optimale samenwerking HR en IT bepalend voor succes hybride werken

Ron Witjes, Unit Manager Customer Success bij Motion10: “Bij organisaties die succesvol hybride werken is één ding zeker: hybride werken is onderdeel van de bedrijfsfilosofie. HR en IT moeten het beleid rond hybride werken gezamenlijk faciliteren, begeleiden en mede uitdragen. Het belang van een optimale samenwerking tussen HR en IT is groot, want het verbinden van de wensen en behoeften van de medewerkers met de inzet van de juiste digitale hulpmiddelen en werkwijzen zal bepalend zijn voor het succes van hybride werken.”

“Hoewel elke organisatie uniek is, staan veel organisaties voor dezelfde uitdagingen rond hybride werken. In onze gesprekken met klanten en andere organisaties en in reeds uitgevoerde onderzoeken naar hybride werken worden veelal dezelfde uitdagingen structureel genoemd.”

– Laura de Vos, Change Management Lead bij Motion10

Meest genoemde uitdagingen hybride werken

 • Bedrijfsfilosofie en strategie
  Organisaties zoeken een duidelijke, toekomstgerichte strategie rond hybride werken.
 • Leiding geven op afstand
  Managers zoeken een nieuwe balans tussen het betrokken houden van medewerkers, het borgen van productiviteit en momenten voor sociale interactie met medewerkers.
 • Verbonden blijven
  Medewerkers zoeken op een andere manier verbinding met hun collega’s, vooral collega’s van andere afdelingen en teams, en hebben inzicht nodig in wat er speelt binnen de organisatie.
 • Balans tussen werk en privé
  Medewerkers zoeken ondersteuning bij het herontdekken van de juiste werk-privé balans in de nieuwe werkvorm.
 • Anders vergaderen
  Managers zoeken naar de juiste manier van vergaderen als niet iedereen op dezelfde locatie aanwezig is.
 • Optimaal benutten van het kantoor
  Organisaties zoeken naar mogelijkheden om het kantoor voor andere doeleinden in te zetten.
 • Veilig werken op alle devices
  Organisaties zoeken naar effectieve security-maatregelen voor alle devices die gebruikt worden door de medewerkers.

Fit for Hybrid-aanpak

Al deze uitdagingen hebben één overeenkomst: het moet anders. De inzet van de juiste digitale hulpmiddelen en werkwijzen – door alle gebruikers – zijn essentieel om als organisatie ‘Fit for Hybrid’ te worden. De Fit for Hybrid-aanpak van Motion10 helpt organisaties om deze verandering succesvol te doorlopen.

Meer weten of direct aan de slag?

Wil je weten wat de Fit for Hybrid-aanpak van Motion10 voor jouw organisatie kan betekenen of wil je direct aan de slag? Neem contact op met Ron Witjes, Unit Manager Customer Success, Laura de Vos, Change Management Lead, of met jouw Motion10 Accountmanager.

Neem contact op