Motion10 ondertekent Microsoft Partner Pledge voor betere toekomst

16 november 2021

Motion10 heeft de Microsoft Partner Pledge ondertekend. Door ons aan te sluiten bij dit initiatief ondersteunen wij als Microsoft Gold Partner in Nederland de wereldwijde ambitie van Microsoft om het verschil te maken voor een betere toekomst. Met het ondertekenen van dit convenant versterken we onze focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als één van de belangrijkste pijlers van Motion10.

 De Microsoft Partner Pledge richt zich op vijf gebieden:

  • het bevorderen van duurzaamheid
  • de ethische toepassing van AI
  • het verhogen van diversiteit en inclusie in het personeelsbestand
  • het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke technologie voor medewerkers en klanten
  • het ontwikkelen van de digital skills van medewerkers en klanten.

Duurzaamheid onderdeel van elke overeenkomst

Marije Teppema, Marketing Manager en MVO Coördinator Motion10: “We willen duurzaamheid zoveel mogelijk onderdeel maken van onze bedrijfsvoering. Om dit te bevorderen, spreken wij op regelmatige basis met al onze klanten, leveranciers en ketenpartners. Tegelijk verhogen we de transparantie van de ecologische impact van onze dienstverlening, en stellen we onze klanten in staat hetzelfde te doen, onder meer door hen te adviseren in het gebruik van relevante tools als de Microsoft Sustainability Calculator.”

AI in dienst van mensen en mensenrechten

De Microsoft Partner Pledge bevat op elk van de vijf eerder genoemde gebieden de richtlijnen voor het zetten van concrete stappen. Marije Teppema: “Een ander voorbeeld is dat wij bij onze klanten alleen AI-oplossingen implementeren als deze vrij is van discriminerende vooroordelen, er een menselijke verantwoordelijke is voor beslissingen die (mede) door AI genomen worden en het algoritme begrijpelijk en uitlegbaar is. Op deze wijze staat AI in dienst van mensen en mensenrechten. Hierbij zijn de richtlijnen uit de Microsoft Partner Pledge een waardevol hulpmiddel.”

MotionTogether

Met het ondertekenen van de Microsoft Partner Pledge versterken we onze focus op MVO als één van de drijfveren van Motion10. Daan Scheer, CEO Motion10: “Vanuit onze visie op MVO, helpen wij met ons MotionTogether-initiatief jaarlijks een organisatie met een maatschappelijk karakter digitaal innoveren. Dit jaar helpen wij KNGF Geleidehonden met een IT-vraagstuk. Zij hebben een datagedreven strategie ontwikkeld om de belangrijkste doelstelling – binnen tien jaar een verdubbeling van het aantal te plaatsen honden en daardoor meer cliënten helpen – te realiseren. Wij zijn er trots op om met MotionTogether jaarlijks het verschil te maken voor een organisatie die gaat voor een betere toekomst.”

Motion10 en MVO

Lees hier meer over de visie en activiteiten van Motion10 op het gebied van MVO.

 

Lees verder

MotionTogether