Project genomineerd voor Channel Award

11 september 2019

Erwin Lima

Partnerproject met Waterschap Zuiderzeeland genomineerd

Om beter en efficiënter samen te werken, zowel intern als met ketenpartners, heeft Waterschap Zuiderzeeland een vernieuwde impuls gegeven aan digitaal samenwerken met een digitale werkomgeving op basis van Office 365. De eerste stap in het proces was om het huidige zaaksysteem te vervangen door SharePoint Online in combinatie met Repstor. Voor de vakjury van de Channel Awards 2019 is de samenwerking tussen Waterschap Zuiderzeeland, Motion10, Microsoft en Repstor reden om het project ‘Volgende stap in digitaal samenwerken’ te nomineren in de categorie Channel Project of the Year.

Voorafgaand aan het project zijn alle informatie en flink wat processen gedigitaliseerd (van papier naar digitaal). Met deze volgende stap van digitalisering is het voor Zuiderzeeland mogelijk geworden om plaats-, tijd- en apparaat-onafhankelijk het werk te kunnen doen. Dit allemaal op een gebruiksvriendelijke en veilige manier.

Met Office365, SharePoint Online en Repstor heeft Zuiderzeeland gekozen voor toekomstgerichte en gebruiksvriendelijke technologie, waarmee het als organisatie sneller kan inspelen op veranderende wensen en eisen van de omgeving. Deze stap van digitalisering is echter vooral ook een verandertraject. Daarom is er met een iBewust-team groots ingezet op bewustwording en adoptie van nieuwe manieren van werken en met name digitaal samenwerken. De processen en bijbehorende documenten zijn overgezet naar SharePoint Online en Repstor. Dit is samen met gebruikers, in workshops en Scrum-sessies gedaan. Begin 2019 is tenslotte de samenwerkomgevingen voor de verschillende organisatieonderdelen opgeleverd.

Motion10 trots op de samenwerking en nominatie

Het is voor Motion10 een belangrijk streven om echte impact te maken bij onze klanten, met mooie projecten en het liefst in een prettige samenwerking met voor ons belangrijke partners zoals Microsoft en Repstor. De mooie samenwerking met deze partners in het project bij Waterschap Zuiderzeeland heeft tot een mooi resultaat geleid, waar we op zichzelf al enorm trotst op zijn. De nominatie voor de Channelweb Awards 2019 is voor ons een mooie kers op de taart.

 

Draagvlak voor digitaal samenwerken

De grootste uitdaging bij dit project was dus: ‘Hoe krijg ik de mensen mee?’

Andrea Bies, Projectmanager Informatiemanagement Waterschap Zuiderzeeland