Menu

TMZ verbetert de zorgkwaliteit dankzij portalen en mobiele apps

Rotterdam, 30 april 2015 – Binnen de stichting Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) zetten ruim 1900 medewerkers en 1300 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. Maar hoe kun je de kwaliteit van zorg waarborgen, onder de zware bezuinigingsdruk in de zorg? TMZ zorgde voor betere communicatie met en tussen medewerkers, deskundigheidsbevordering én besparingen op overhead, door de inzet van innovatieve SharePoint portalen en mobiele apps. Motion10 hielp hen daarbij.

Communicatie de grootste uitdaging

De communicatie bij TMZ moest worden gestroomlijnd en gedigitaliseerd. Informatie, nieuws, en alle processen moesten digitaal beschikbaar worden gesteld en zo voor alle medewerkers overal en altijd inzichtelijk zijn. Daarnaast moest TMZ blijven voldoen aan de NEN7510 norm.
Erwin Suthof, hoofd personeel en salarisadministratie bij TMZ, legt uit hoe een zorgportaal en apps de organisatie helpen, om ondanks de steeds zwaardere druk op de zorgsector gekwalificeerde handen aan het bed te houden.

MijnTMZ: zeer complete functionaliteit 

Erwin Suthof: “Motion10 had de beste visie en kwam met een toekomstbestendige oplossing en aanpak. We zouden gebruik maken van onze bestaande applicaties en profiteren van Motion10’s diepgaande kennis van integratie.” Het traject resulteerde in ‘MijnTMZ’. MijnTMZ bevat een medewerkersportaal, afdelingsportaal en een vrijwilligersportaal. Het bevat MijnTMZ nieuws, maar ook een HR self-service portaal voor loonstroken, mutaties, declaraties, vacatures, en activiteitenkalenders. Personeel kan inloggen via alle mobiele devices. Daarnaast is er een mobiele app ontwikkeld voor het maken en veilig doorsturen van wondfoto’s en documenten. In de toekomst worden deze dan automatisch geplaatst bij de juiste behandelplannen in het ECD.

Adoptie

De zorgverleners van TMZ zijn enorm blij met het nieuwe zorgportaal. Ze zijn op de hoogte van allerlei soorten nieuws. Ze mogen meedoen, er wordt naar ze geluisterd en ze voelen zich betrokken bij de processen. 
Inmiddels zijn er in totaal 1900 gebruikers (= 100%). MijnTMZ bereikt 500-600 unieke gebruikers per dag. Het zorgportaal ontvangt 11.000 unieke hits per maand.

Over TMZ

TMZ is actief op 16 verschillende locaties in de regio Twente. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij de mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. Zorg voor ouderen en chronisch zieken is volgens de organisatie niet alleen een taak voor professionals: het welbevinden van zorgbehoevenden wordt het beste gediend door een combinatie van professionele hulp, ondersteuning door vrijwilligers en betrokkenheid van de naasten van cliënten. “Samen maken wij de zorg persoonlijk” is hun credo.

Over Motion10

Motion10 helpt bedrijven en organisaties om meer waarde uit hun informatiestromen te halen. Om te verbinden en te delen. Hierbij zetten zij de nieuwste technologie uit het Microsoft Applicatie Platform in. Motion10 is hét competence center in Nederland als het gaat om SharePoint en BizTalk, Office 365 en Business Intelligence.

Contactpersoon voor de pers:

Marcia Moestoredjo, manager marketing- en communicatie van Motion10, mobiel: 06-10 06 31 15, email: Marcia.Moestoredjo@motion10.com.