Verandermanagement rondom digitaal samenwerken

In het afgelopen half jaar is GVB, het vervoersbedrijf van de regio Amsterdam en omstreken, een traject gestart rondom digitaal samenwerken. Zij willen Office 365 inzetten en maken bij de implementatie gebruik van de adoptiestrategie van Motion10. In deze video vertelt verandermanager Angelique den Haan hoe dat project op dit moment verloopt.

In de video hoort u waarom er voor deze methodiek is gekozen, hoe dat proces tot nu toe verloopt en wat verandermanager Angelique den Haan andere change managers aan zou raden om dergelijke projecten tot een succes te maken.

In het kort

“Betrek ten eerste vooral de gebruikers bij je project. De directie wordt vaak meegenomen, maar het management wordt nog wel eens vergeten. ”

Meer over GVB

GVB verbindt Amsterdam en bevordert de bereikbaarheid, de leefbaarheid en mobiliteit van mensen in Amsterdam en omgeving. De organisatie verzorgt met meer dan 1000 medewerkers 234 reizigersritten per jaar in de regio. Het GVB doet dat met metro’s, trams, bussen en veren.

Verandermanagement rondom digitale innovatie en samenwerken

Trajecten rondom de digitale werkplek of rondom digitaal samenwerken lopen vaak vast op adoptie; de omarming van nieuwe tooling door de organisatie. Waarom? De digitale werkplek moet in het geheel ingebed worden, in lijn met de strategische doelen van de organisatie, de randvoorwaarden en de persoonlijke voorkeuren en doelen van de eindgebruikers. Zowel intern als extern, in die volgorde. In deze business paper leest u hoe u zorgt voor adoptie ‘als vanzelf’.

Download nu de paper over change management

Efficiënter en veiliger samenwerken

GVB wilde efficiënter, effectiever en vooral veiliger met elkaar gaan samenwerken. De organisatie koos daarvoor voor de digitale werkplek op basis van Microsoft Office 365, en de adoptiemethodiek van Motion10.