Menu

Voor meer diversiteit in de ICT

De wereld van IT verandert snel. Door de manier waarop de wereld verandert zijn er meer typisch vrouwelijke waarden en vaardigheden benodigd. Motion10 zet zich met een serie artikelen onder de noemer #WomanInMotion in voor meer diversiteit in de sector. Met vrouwen die vrouwen inspireren door hun ervaringen in de ICT te delen.

Vrouwelijke waarden en vaardigheden

Doordat het tempo van vernieuwing en verandering in de IT-sector continu versnelt, verschuift de focus in ons werkveld. Het gaat steeds meer om het helpen en begeleiden van mensen en organisaties bij het halen van de meeste meerwaarde uit die nieuwe technologie. Om zichzelf te empoweren, en om waarde toe te voegen voor hun klanten. Dat betekent dat zaken als verandermanagement, communicatie, empathie en het verbinden van mensen steeds belangrijker worden. Typisch vrouwelijke waarden.

Verantwoordelijkheid

Tegelijkertijd ligt er een grote verantwoordelijkheid voor de IT-sector om ervoor te zorgen dat de waarde die nieuwe technologieën vertegenwoordigen, op een zo eerlijk mogelijke manier verspreid wordt over de maatschappij. Het gaat dan om het doorzetten van de beweging van gesloten naar open; van bezit naar delen, en van winst voor aandeelhouders naar een focus op toegevoegde waarde voor de maatschappij.

Diversiteit

Om deze veranderingen zo goed mogelijk te ondersteunen hebben organisaties diversiteit nodig in hun teams. Ook hier zien wij een verantwoordelijkheid voor de IT-sector. Centraal in de visie van Motion10 staat de ‘Cirkel van Groei.’ Die cirkel eindigt niet bij de muren van ons pand: wij zien in dat onze verantwoordelijkheid veel verder gaat. Daarom zet Motion10 zich in om vrouwen te informeren en te inspireren over het werken in de IT.

Vrouwen inspireren vrouwen

Voor #WomanInMotion interviewden we enkele vrouwen die het aangedurfd hebben de schijnbaar saaie, typisch mannelijke wereld van de ICT te betreden. Hoe is het om als vrouw in de ICT te werken? Wat zou je andere vrouwen aanraden? Op de website van Motion10 is vanaf 2 juni tien weken lang iedere vrijdag een nieuw artikel te vinden, waarin een (young) professional, afstudeerder of stagiaire haar ervaringen deelt. Houd onze site en onze social media kanalen in de gaten voor updates!

Meer informatie? Neem contact op met recruitment@motion10.com.