Whitepaper: Haal het maximale uit uw data

3 september 2020

Haal het maximale uit uw data - Identificeer datagedreven momenten en maak gebruik van de PitWall

Veel organisaties worstelen met datagedreven werken. Hoe haal ik het maximale uit mijn dataplatform en zorg ik dat mijn medewerkers meer kunnen halen uit data? Investeren in de techniek levert niet vanzelfsprekend het gewenste resultaat op. In de praktijk zijn er twee valkuilen: het blijven denken in rapportages en het niet hebben van een duidelijk doel.

Dit probleem oplossen vraagt om een andere kijk op de impact van data door het gebruik van datagedreven momenten. Om als organisatie de maximale waarde uit een dataplatform te halen, is het essentieel om vast te stellen welk resultaat u met data wil behalen: de gewenste bedrijfsdoelen. Om deze doelen te ondersteunen kunnen bepaalde analytische producten gebruikt worden. Rapporten, dashboards en datasets zijn analytische producten. De momenten waarop deze producten worden gebruikt om het resultaat te behalen zijn datagedreven momenten.

De data die nodig zijn om medewerkers, klanten of processen te voeden nemen toe in omvang en diversiteit. We onderscheiden gestructureerde, ongestructureerde, streaming en messaging data. Al deze data komen samen in de PitWall, de Motion10 data- en integratie oplossing. Data zijn een grondstof, waarop analyses kunnen worden uitgevoerd en waarmee we processen kunnen automatiseren. De PitWall faciliteert het optimaal benutten van deze grondstof voor analytics en procesautomatisering. Deze gebieden versterken elkaar, zo kunnen bijvoorbeeld historische data gecombineerd worden met actuele operationele data, real-time alerts verstuurd worden en automatische acties ondernomen worden op basis van data. De data worden gevoegd en/of ontsloten via de PitWall. Drie veel voorkomende verwerkingen van data zijn batch, streams en events.

Motion10 PitWall

De Motion10 PitWall maakt de link naar de pit wall in onder andere de Formule 1. De pit wall wordt gebruikt om op hoge snelheid informatie te verwerken, waardoor het mogelijk is om snel real-time datagedreven beslissingen te nemen. Het vermogen om informatie te verwerken, analyseren en snel te reageren op veranderende omstandigheden gebeurt aan de pit wall. Dit is waartoe de Motion10 PitWall organisaties in staat stelt.

Download door op onderstaande knop te klikken de whitepaper ‘Haal het maximale uit uw data – Identificeer datagedreven momenten en maak gebruik van de PitWall’ en lees hoe data en integratie elkaar versterken in succesvol datagedreven werken.