Whitepaper: Zo blijft u in controle over uw Power BI-omgeving

1 april 2022

Tien praktische stappen om direct mee te starten

Eén van de sterke punten van Power BI is dat het snel in gebruik wordt genomen door organisaties. Power BI is onderdeel van Office365 en met pay-per-use wordt er makkelijk mee gestart.  Met Power BI Desktop stelt je in enkele uren een dataset en rapportage samen. Het delen met collega’s is een kwestie van een aantal klikken in de Power BI-omgeving. Zo verspreid Power BI in korte tijd als een olievlek door de organisatie. 

Power BI op de juiste manier beheren gaat niet vanzelf. De omgeving moet gecontroleerd worden en gebruikers hebben behoefte aan richtlijnen en ondersteuning. In veel organisaties is Power BI-beheer van laag niveau – of soms zelfs niet aanwezig. Als de beheerder er wel is, dan raakt hij snel overspoeld met administratieve taken, vragen over gebruikersondersteuning en bijgewerkte of nieuwe functionaliteiten. Een gebrek aan controle over jouw Power BI-omgeving kan op verschillende vlakken voor problemen zorgen. De meest kritieke gebieden zijn:

  • Een gebrek aan controle over jouw Power BI-omgeving kan op verschillende vlakken voor problemen zorgen. De meest kritieke gebieden zijn: 
  • Beveiligingsproblemen zoals ongeautoriseerd gebruik of een datalek; 
  • Trage rapportages en datasets;
  • Incorrecte data en inconsistente kwaliteit;
  • Toenemende kosten (in het geval van Power BI premium);
  • Afhakende gebruikers.

Als hier geen serieuze acties op worden ondernomen heeft dit grote gevolgen voor het succes van jouw Power BI omgeving. Uitstel, in de vorm van gebrek aan beheer, kan langdurige problemen veroorzaken. In deze whitepaper delen onze experts Lars Bouwens (Strategisch Consultant Data & Analytics bij Motion10) en Nathalie Boerefijn (Managing Consultant Data & Analytics bij Motion10) 10 stappen om weer in controle te komen en waar iedere organisatie direct mee kan beginnen.

Deze whitepaper is een must-read voor organisaties die werken met Power BI Premium, organisaties die op een veilige en beheersbare manier meer uit Power BI willen halen én organisaties die recent de mogelijkheden van PowerBI ontdekken.