Zorg voor de toekomst

  • Data als fundament voor innovatie in de zorg
  • Schaalbare en kostentransparante infrastructuur
  • Veilige omgeving en snelle innovatie
  • Modern IT-landschap in de cloud

Slimme Zorg

Is jouw zorginstelling klaar voor het komende decennium? De zorg ondergaat een grote verandering.
De uitbraak van de coronapandemie laat zien dat zorginstellingen de ruggegraat van de maatschappij zijn en als die overbelast raakt, dan zakt het land in.  

Om de grote druk op de zorg aan te kunnen, moeten zorgorganisaties grondig nadenken over de huidige werkwijzen en processen. Om de komende jaren hoge kwaliteit zorg te kunnen blijven leveren moeten zorginstellingen continu innoveren.

Uitdagingen die innovatie in de zorg in de weg staan: 

  • Hoe maak je het leveren van goede zorg meetbaar en inzichtelijk? 
  • Hoe leidt de gegenereerde data tot waardevolle inzichten die innovatie faciliteren? 
  • Hoe bouw je een structuur die schaalbare groei en innovatie aankan? 


Data als fundament voor zorginnovatie’s

Data is het fundament van je innovatie. Data is noodzakelijk voor de rapportage die je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen. Je kunt veel processen waarschijnlijk al flink verbeteren met de gegevens die binnen de zorginstelling beschikbaar zijn. Toch zien we dat veel zorgorganisaties, van ziekenhuizen tot GGZ-instellingen, geen zinvolle inzichten uit hun data kunnen halen. Dat is niet zo gek, want met al die verschillende databronnen is het voor veel IT-afdelingen een grote technische uitdaging om de data voor te bereiden en beschikbaar te krijgen om de juiste rapportages op te zetten. Toch is dat jammer, want zorginstellingen lopen hierdoor grote kansen mis. Om zinvolle rapportages te maken, moeten (zorg)medewerkers vaak Excel-bestanden handmatig bijwerken. En dat terwijl er zo’n tekort is aan mensen op de zorgvloer. Deze handmatige processen zijn bovendien erg foutgevoelig, waardoor de rapportages niet betrouwbaar genoeg zijn. Als beslissingen worden genomen op basis van onjuiste gegevens, kan dit enorme negatieve gevolgen hebben. 

 

 

Benieuwd hoe wij meedenken in de verandering?

Lees hoe de effectieve uitrol van een nieuwe digitale werkplek voor ruim 500 medewerkers van Jeugdbescherming Brabant en Veilig Thuis Oost-Brabant uiteindelijk in zeven weken plaats kon vinden.

Lees hier meer

Cloud Integratie voor zorginnovatie

Grip krijgen op relevante data en daarmee ook echt een datagedreven organisatie worden begint bij de implementatie van een schaalbaar Cloud Integratie Platform met hybride connectiviteitsmogelijkheden. 

Data is één van de belangrijkste aspecten binnen cloud integratie. Zonder data geen integratie en zonder integratie geen integraal inzicht, procesautomatisering, optimalisatie en innovatie. Data wordt steeds belangrijker en het moet snel toegankelijk, altijd beschikbaar en betrouwbaar zijn. Het moet leiden tot betere besluitvorming, efficiëntere bedrijfsvoering en zelfs nieuwe businessmodellen. 

Elke organisatie doet wel aan een vorm van (data-)integratie. Er zijn altijd diverse datakoppelingen tussen interne systemen en de keten, zoals bijvoorbeeld met toeleveranciers of klanten, ofwel het ecosysteem. Steeds vaker moet data ontsloten worden via innovatieve dataproducten zoals machine learning-modellen waarmee datagedreven besluiten kunnen worden genomen. 

Cloud voor zorginstellingen

Staat de data van jouw organisatie nog (deels) lokaal en wil je jouw IT-landschap moderniseren door te migreren naar de cloud? Of maak je al gebruik van de cloud voor IT-infrastructuur, maar ben je niet tevreden met een huidige leverancier en wil je overstappen naar Microsoft Azure? Zorginstellingen hebben verschillende redenen om te kiezen voor Azure. De zorg ondergaat een grote verandering. De uitbraak van de coronapandemie heeft overduidelijk zichtbaar gemaakt dat wanneer zorginstellingen onder te veel druk komen te staan, het land inzakt. Om de grote druk op de zorg aan te kunnen, is een flexibel IT-landschap een vereiste. 

Schaalbare en kostentransparante infrastructuur

Azure biedt je de mogelijkheid om je infrastructuur snel op te schalen als de situatie daarom vraagt. Met de schaalbare en kostentransparante infrastructuur hoef je nooit bang te zijn dat je servers het aantal requests niet aankunnen. Omdat je alleen betaalt voor je gebruik, hoef je je ook geen zorgen te maken over de kosten.

Snelle innovatie en veilige omgeving

Om de continue veranderingen binnen de zorg aan te kunnen, is het noodzakelijk om snel te innoveren. Azure biedt zorginstellingen de mogelijkheid om vele malen sneller te innoveren dan voorheen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig gebruik maken van de AI-toepassingen die Azure standaard aanbiedt, haal je razendsnel inzichten uit je data om betere beslissingen te nemen of ontwikkel je sneller nieuwe software met low-code.
Verder staat anno 2020 security hoog op de agenda bij zorginstellingen. Daarom kiezen zorgorganisaties overal ter wereld voor Azure als cloud-platform. Bij Microsoft werken namelijk meer dan 3500 security experts die er dagelijks voor zorgen dat Azure op en top beveiligd is.  

Hoe maakt jouw zorginstelling zich klaar voor de toekomst?

Het is duidelijk dat innovatie nodig is om goede zorg te kunnen blijven leveren. Maar waar kan jouw zorginstelling het beste mee beginnen? Wij weten het. Neem contact op met Jeroen van Baalen, accountmanager bij Motion10. Wij zetten onze ervaring op het gebied van digitalisering in de zorg graag in om jou te laten excelleren. 

Neem contact op

In de zorgsector hebben wij ook gewerkt voor: