Data & AI

Wij helpen je op basis van data betere beslissingen te nemen en jouw business te ontwikkelen.

  • Innoveren en excelleren vanuit strategisch belang
  • Onderscheidende aanpak die begint bij uw organisatie
  • Voor elk datagedreven moment het juiste analytische product
  • Beslissen op basis van betrouwbare inzichten en stuurinformatie

Innoveren en excelleren vanuit strategisch belang

Als partner helpen wij je innoveren en excelleren door de inzet van datagedreven oplossingen in bedrijfsprocessen vanuit strategisch belang. Dit doen wij met de juiste aanpak en technologie. Met welk analytisch product wordt het strategisch doel het beste behaald? Onze aanpak is onderscheidend omdat hij niet begint bij de techniek, maar bij jouw organisatie.

Het is voor je als organisatie mogelijk het maximale uit jouw data te halen als we eerst bepalen hoe de meeste toegevoegde waarde kan worden gecreëerd. Is dat door het verkrijgen van inzicht in verbeterkansen voor bestaande processen, klanten of markten? Of door het zetten van de volgende stap: het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en businessmodellen?

Van data naar waardevolle informatie

Moderne organisaties hebben enorm veel informatie tot hun beschikking. Slimme analyse maakt deze informatie waardevol, omdat het de organisatie helpt te beslissen op basis van betrouwbare inzichten en stuurinformatie. Wij helpen jouw managementinformatie inzichtelijk te maken. Op elk moment, op elke plek, op elk device.

Welke inzichten heb je nodig om jouw organisatie beter aan te sturen? Wij helpen je al jouw datagedreven oplossingen in lijn te brengen met jouw bedrijfsdoelstellingen, sterk gefocust op onze Customer Succes-aanpak en User-Centered Design-aanpak. Zo krijgt je jouw gehele organisatie mee in de verandering die succesvol datagedreven werken en denken met zich meebrengt.

Lees ook: User-Centered Design aanpak brengt dashboard in wereldwijde top 5 Unilever

Andere kijk op impact data door datagedreven momenten

De kern van succesvol datagedreven werken en denken is een andere kijk op de impact van data door het gebruik van datagedreven momenten. Daarbij is het essentieel om vast te stellen welk resultaat je met data wilt behalen: de gewenste bedrijfsdoelen. Bij het bepalen van deze doelen gebruiken we analytische producten. Voorbeelden van analytische producten zijn rapporten, dashboards en datasets. De momenten waarop deze producten worden gebruikt om het resultaat te behalen zijn datagedreven momenten. Motion10 beschikt over uitgebreide ervaring in het maken van het verschil op uiteenlopende datagedreven momenten, zoals:

  • Het in staat stellen van medewerkers om een steeds betere performance voor de organisatie te leveren. Bijvoorbeeld met inzichten voor betere resourceplanning, minder verzuim en hogere medewerker- en klanttevredenheid.
  • Het creëren van een ‘ecosysteem’ met jouw partnerorganisaties, leveranciers, toezichthouders en zelfs concurrenten, waarbij data-uitwisseling plaatsvindt waar de gehele keten van profiteert.
  • Het opleveren van betrouwbare inzichten om jouw organisatie te besturen (het traditionele Business Intelligence-domein).

Lees ook: TBI zelf in control om met data het verschil te maken

Voor elk datagedreven moment het juiste analytische product

Als het strategisch belang en de gewenste bedrijfsdoelen in kaart gebracht zijn en door alle stakeholders worden omarmd, gebruiken wij voor elk datagedreven moment het juiste analytische product. De belangrijkste oplossingen die wij inzetten zijn:

Power BI

In het traditionele Business Intelligence-domein wordt naast met rapportages in toenemende mate vanuit dashboards in Power BI gewerkt. Als Power BI Solution Partner weten wij alles over de meest effectieve inzet van Power BI, variërend van losstaande BI-omgeving tot volledig beheerd onderdeel van een enterprise data-omgeving. Of het nou een volledig managed of een self-serviced omgeving is, Motion10 adviseert, implementeert en begeleidt jouw organisatie waar nodig.

Databricks

Nog steeds zetten veel organisaties Power BI in als enige analytische product. Vanuit onze aanpak kijken we veel breder. Hebben jouw meer ervaren gebruikers liever een dataset ter beschikking om zelf in een advanced analytics-omgeving tot de juiste inzichten te komen? Met behulp van bijvoorbeeld Databricks helpen wij je zo’n omgeving te creëren.

Azure Synapse

Ben je écht geïnteresseerd in de meest innovatieve oplossingen om jouw concurrenten voor te blijven? Als voorloper in Nederland heeft Motion10 praktijkervaring met de nieuwste Azure Synapse oplossingen in combinatie met Purview voor een optimale beheersing van al jouw data en dataprocessen.

Lees ook: De kracht van cloud dataplatformen

Microsoft Power Platform

Ook het toevoegen van producten uit het Microsoft Power Platform biedt tal van mogelijkheden. Want het liefst werkt je toch met aanpasbare overzichten? Of plaatst je ter verduidelijking een opmerking bij de gegevens? Of wat dacht je van het direct omzetten van inzichten in acties? Met de inzet van PowerApps en PowerAutomate kun je deze handelingen vanuit jouw dashboard uitvoeren, daarmee meer datagedreven momenten creëren en dus vaker het verschil maken.

Microsoft Azure

Bij het halen van het maximale uit jouw data is een goede technische backbone essentieel. Een centrale plek in jouw IT-architectuur waarop je al jouw data en modellen kunt laten landen, beheersen, integreren en ter beschikking stellen aan jouw analytische producten. Dit concept wordt een modern dataplatform genoemd. Motion10 heeft inmiddels tientallen van deze cloud dataplatformen succesvol geïmplementeerd in Microsoft Azure. Met behulp van speciaal voor de cloud ontwikkelde tools zoals DataFactory, Azure SQL DB, Azure Analysis Services, Machine Learning Studio creëren we een flexibel dataplatform waarmee je klaar bent voor de toekomst.

Motion10 PitWall

Daarnaast beschikt Motion10 als toonaangevende Data & Analytics partner over een kant-en-klare data- en integratie-solution: de Motion10 PitWall. Hierop kunnen alle mogelijke analytische producten en applicatie-integraties gerealiseerd worden. Zo heb je écht maar één omgeving voor het halen van het maximale uit jouw data. De PitWall voldoet aan de hoogste technische eisen op het gebied van beschikbaarheid (monitoring is ingeregeld), deployment (CI/CD pipelines) en security-by-design. Indien je dat wenst wordt de PitWall door Motion10 als service voor je beheerd, waarbij wij je periodiek adviseren over belangrijke zaken als kostenmanagement, performance, architectuur en security.

Lees ook: stichd verhoogt klantbeleving met de PitWall

Meer weten of direct aan de slag?

Wil je meer weten over onze Data & Analytics-aanpak of direct aan de slag? Neem dan contact op met jouw Motion10 Accountmanager of met Alex Zweekhorst, Unit Manager Data & Analytics bij Motion10.

Neem contact op