Azure & Integration

We integreren data en systemen voor innovatieve cloud oplossingen

 • Concurrentievoordeel door modernisering, optimalisering en flexibilisering
 • Data snel toegankelijk, altijd beschikbaar en betrouwbaar
 • Implementatie alle mogelijke analytische producten en applicatie-integraties
 • Realisatie organisatiedoelstellingen middels digitale transformatie met passende security

Is uw organisatie klaar voor de toekomst?

Cloud transitie noodzakelijk om competitief te blijven

Digitale innovatie is topprioriteit voor elke organisatie. Hiermee is de digitale strategie standaard onderdeel van de bedrijfsstrategie geworden. De juiste digitale strategie zorgt voor concurrentievoordeel door modernisering, optimalisering en flexibilisering van digitale processen. Vanuit de digitale strategie is het omarmen van de cloud dan ook geen vraag meer, het is noodzakelijk om competitief te blijven in een veranderende wereld.

Daarom starten steeds meer organisaties de reis naar de cloud. De belangrijkste voordelen hiervan zijn het gebruik van PaaS- (Platform as a Service), SaaS- (Software as a Service) diensten, kostenefficiency (pay-per-use) en modulariteit (inzetten van herbruikbare standaard kleine bouwblokken).

 

Azure Integration Services

Tegenwoordig hebben we het bij een integratieplatform over iPaaS (Integration Platform as a Service). Dit zijn cloud diensten die zowel cloud native, on premise als hybride integratie mogelijk maken. Azure Integration Services is het iPaaS van Microsoft en heeft ten opzichte van de traditionale (on-premises) integratieplatformen, de volgende voordelen:

 • 450+ adapters voor standaard applicaties en SaaS-diensten
 • Infrastructureel beheer door Microsoft, waarbij u alleen verantwoordelijk bent voor de functionele implementatie
 • Cloud native, on-premise en hybride integratiemogelijkheden
 • Grote community van Azure specialisten met veel ontwikkelcapaciteit zonder vendor lock-in

Azure API Management

Waar bij andere leveranciers in het iPaaS leader quadrant van Gartner API management vaak geen onderdeel is van hun iPaaS-oplossing, is Azure API Management is een cruciaal onderdeel van Azure Integration Services. Met Azure API Management kunnen uw business services veilig en controleerbaar worden ontsloten. Op functioneel vlak is er weinig onderscheid tussen Azure API Management en soortgelijke cloud integratiediensten. Het onderscheidend vermogen is aanwezig op de volgende gebieden:

 • Naadloze integratie met overige Azure services
 • Volledig cloud native(echte PaaS), pay-as-you-go (geen grote licentie afnemen) en dynamisch schaalbaar (op- en afschalen op elk moment mogelijk)
 • Transparante pricing met standaard dashboard voor inzichten en voorspellingen in kosten
 • Out-of-the-box monitoring op onder meer infrastructuur, security, processen over services heen en kosten

Lees ook: Neem Azure Integration Services en API Management uiterst serieus

Cloud integratie en datagedreven werken

Data is een van de belangrijkste aspecten binnen cloud integratie. Zonder data geen integratie en zonder integratie geen integraal inzicht, procesautomatisering, optimalisatie en innovatie. Data wordt steeds belangrijker. Het moet snel toegankelijk, altijd beschikbaar en betrouwbaar zijn. Het moet leiden tot betere besluitvorming, efficiëntere bedrijfsvoering en zelfs nieuwe businessmodellen.

Elke organisatie doet wel aan een vorm van (data-)integratie. Er zijn altijd diverse datakoppelingen tussen interne systemen en de keten, zoals bijvoorbeeld met toeleveranciers of klanten, ofwel het ecosysteem. Steeds vaker moet data ontsloten worden via innovatieve dataproducten zoals machine learning-modellen waarmee datagedreven besluiten kunnen worden genomen.

Juiste strategie en architectuur essentieel

Voor aanvang van de reis naar de cloud is het essentieel om de juiste strategie en architectuur te definiëren. Op basis daarvan kunnen de juiste componenten worden geselecteerd en toegepast voor het realiseren van de gewenste functionaliteit. Hierin liggen door de modulaire opbouw van de Azure services de mogelijkheden om klein te beginnen en snel te kunnen leveren, gefocust op uw wensen en behoeften op het gebied van data- en integratie en de strategische doelstellingen van uw organisatie. Met onze Basis op Orde-aanpak vertalen we uw organisatiedoelstellingen naar een optimale inzet van de cloud.

Lees ook: De rol van change management bij de cloud transitie

PitWall

Motion10 beschikt als toonaangevende Azure & Integration partner over een kant-en-klare data- en integratie-solution: de Motion10 PitWall. Hierop kunnen alle mogelijke analytische producten en applicatie-integraties gerealiseerd worden. Zo heeft u écht maar één omgeving voor het halen van het maximale uit uw data. De PitWall voldoet aan de hoogste technische eisen op het gebied van beschikbaarheid (monitoring is ingeregeld), deployment (CI/CD pipelines) en security-by-design. Alles op basis van best practices van Microsoft en praktijkervaring van Motion10. Indien u dat wenst wordt de PitWall door Motion10 als service voor u beheerd, waarbij wij u periodiek adviseren over belangrijke zaken als kostenmanagement, performance, architectuur en security.

Lees ook: stichd verhoogt klantbeleving met de PitWall

 

Cloud Security Care

Voor alle organisaties die in de cloud werken is een passend securitybeleid – waarmee gericht maatregelen kunnen worden genomen tegen concrete bedreigingen – van groot belang. Cloud Security Care is de cloud security solution van Motion10 en stelt uw organisatie in staat om voor IT én business een passend securitybeleid voor het werken in de Microsoft cloud te realiseren. Binnen Cloud Security Care hebben wij een Basis op Orde-aanpak ontwikkeld, bestaande uit vier baselines.

Lees ook: Bescherm uw informatie beter met Microsoft Information Protection

Meer weten of direct aan de slag?

Wilt u meer weten over onze Azure & Integration-aanpak of direct aan de slag? Neem dan contact op met uw Motion10 Accountmanager of met Emiel Kool, Unit Manager Azure & Integration bij Motion10.

Neem contact op