Microsoft Power Platform

De innovatiekracht benutten van heel jouw organisatie

  • Low code software-ontwikkeling voor iedereen
  • Flexibiliteit en snelheid verbinden met betrouwbaarheid
  • Optimale ondersteuning digitale transformatie en wendbaarheid

Met het Microsoft Power Platform stelt je iedereen in jouw organisatie in staat om werk van hun innovatieve ideeën te maken en de eigen processen te verbeteren. Motion10 helpt je de flexibiliteit en snelheid van het Power Platform te verbinden met de betrouwbaarheid van Microsoft cloud- of hybride architectuur. Om jouw digitale transformatie en wendbaarheid optimaal te ondersteunen. 

Snel en flexibel nieuwe apps en services creëren

Je hebt waardevolle data en processen vastgelegd in applicaties en databronnen. Stabiel, robuust, betrouwbaar, maar niet flexibel. Je wilt deze data en processen gebruiken in nieuwe toepassingen zoals business apps, portalen, automatische workflows, dashboards en chatbots om snel meer waarde voor jouw klanten te bieden.

Maar de beste ideeën hiervoor komen lang niet altijd vanuit de IT-afdeling. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat juist de innovatieve ideeën vanuit de business werkelijkheid worden? Met het Microsoft Power Platform geeft je iedereen in jouw organisatie de mogelijkheid om oplossingen te creëren die jouw werkwijze transformeren. Omdat je ze de tools geeft om processen te verbeteren waar ze zelf dagelijks mee bezig zijn.

Lees ook: Gemeente Rotterdam digitaliseert drie essentiële verkiezingsprocessen met Power App

Digitale transformatie ondersteunen met Microsoft Power Apps

Digitale transformatie kan alleen succesvol zijn als het applicatielandschap dit faciliteert. Standaard processen worden in de basisapplicaties (ERP, CRM, WMS, etc) vastgelegd. Daarbovenop komt in de meest flexibele architectuur een data- en integratielaag.

Deze laag maakt het technisch mogelijk om op basis van API’s snel en flexibel nieuwe apps en services te integreren, en rapportages te creëren. De data- en integratielaag biedt in feite jouw standaard ‘API-catalogus’ met business services, op basis waarvan apps en applicaties ontwikkeld kunnen worden.

Het Microsoft Power Platform maakt het vervolgens mogelijk om iedereen in jouw organisatie vanuit zijn of haar eigen creativiteit en innovatiekracht zelf deze nieuwe apps en andere oplossingen te laten bouwen. Zonder enige kennis van coderen, maar mét alle inzichten vanuit hun dagelijkse werk.

Het Microsoft Power Platform: low code software-ontwikkeling voor iedereen

Dit soort flexibiliteit is de manier om wendbaar en competitief jouw klanten te bedienen. De opkomst van low code/no code platformen is een logisch gevolg van de behoefte in de markt aan precies dit soort flexibiliteit. Simpel gezegd kun je door low code met weinig ontwikkelcapaciteit met een kortere time-to-market applicaties realiseren, waarbij de code grotendeels wordt gegenereerd op basis van modellen en configuratie.

Drag-and-drop functionaliteit en vooraf ingevulde voorbeelden maken zo van iedereen een developer. Microsoft en anderen spreken in dit kader van de ‘democratisering van de digitale transformatie’ en de ‘citizen developer’. Microsoft wordt inmiddels zowel door Gartner als Forrester aangeprijsd als ‘Leader’ als het gaat om low code application development platforms.

End-to-end business solutions creëren met het Power Platform

Het Microsoft Power Platform bestaat uit Power BI, Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents. Maar met deze applicaties kunnen jouw medewerkers veel meer dan zelf datavisualisaties bouwen, eigen apps creëren, processen automatiseren of chatbots creëren. Verbind de mogelijkheden van deze vier onderdelen met elkaar – en met elk ander onderdeel uit het Microsoft platform – voor maximaal resultaat.

Sluit jouw eigen oplossingen aan op Microsoft 365, Microsoft Dynamics, Azure – of honderden andere apps – en creëer end-to-end business solutions op een snelle, veilige, en betrouwbare manier.

Download hier het webinar: Power BI: krachtig op zich, binnen het Power Platform nog sterker

Snel, veilig en gestructureerd oplossingen ontwikkelen, implementeren en beheren

Het low code Microsoft Power Platform stelt organisaties in staat om snel en effectief applicaties, apps, geautomatiseerde processen en dashboards uit te rollen vanwege de hoge productiviteit die met deze manier van development kan worden behaald.

Motion10 helpt klanten met een eigen aanpak om dit op een gestructureerde en geïntegreerde manier te doen, waarbij we ook graag met je meedenken over de organisatieverandering die dit teweeg brengt. Change management en user-centered design zijn voor ons standaard onderdelen van een project, om ervoor te zorgen dat je de maximale ROI uit jouw IT-investering haalt. We helpen je ten slotte ook om applicaties die organisatiebreed moeten worden uitgerold, op een efficiënte manier onder beheer te brengen.

Meer weten of direct aan de slag?

Wil je meer informatie over onze Microsoft Power Platform-aanpak of direct aan de slag? Neem dan contact op met Peter de Vries, Solution Lead Modern Work & Security bij Motion10, of met jouw Motion10 Accountmanager

Neem contact op