Microsoft Discover: Modern Work & Security workshops

Het werken op afstand is voor velen van ons de praktijk van alle dag geworden. Samenwerken, communiceren en de toegang tot onze toepassingen wordt door een moderne werkplek gefaciliteerd. Maar samen met de nieuwe kansen die onze moderne werkplek hierbij biedt, wordt hiermee ook een groot aantal nieuwe beveiligingsuitdagingen geïntroduceerd.

Met het verschuiven van on-premises omgevingen naar de cloud, verandert ook de manier waarop we naar beveiliging kijken. Hoewel de gelaagdheid van beveiligingsmaatregelen nog steeds van belang is, zien we een verschuiving. Informatie wordt vanaf elk willekeurig device geopend, vanaf elke locatie en op elk mogelijk tijdstip. Informatie kan eenvoudig worden gedeeld met externe partijen en opgeslagen in een groot aantal cloud-toepassingen. Systemen worden on-demand en gevirtualiseerd aangeboden en koppelingen met andere systemen worden eenvoudig gemaakt.

De Microsoft Discover: Modern Work & Security workshops zijn opgedeeld in twee thema’s en zijn bedoeld om deelnemers van lokale en regionale overheden (22 april) en zorg (24 juni) mee te nemen in de wereld van de moderne werkplek, wet- en regelgeving en beveiliging. Onder leiding van onze experts Albert Hoitingh (Microsoft MVP en Modern Work & Security Lead bij Motion10) en Cor Boes (Modern Work & Security Lead bij Motion10) leren deelnemers over de juiste Microsoft oplossingen voor de nieuwe uitdagingen.

Modern Work & Security – Lokale en regionale overheden | 22 april 09.00 uur – 12.00 uur. Deze workshop is al geweest. 

In de workshop met als thema ‘Modern Work & Security – Lokale en regionale overheden’ wordt ingegaan op het realiseren van een juist beveiligingsfundament voor Microsoft 365 op basis van de BIO, de Baseline Informatiebeveiliging Overheid. Hierbij wordt specifiek aandacht besteed aan het benutten van de kracht van de BIO: een stevig fundament in plaats van keurslijf.

Microsoft 365 en Microsoft Azure bieden een scala aan handvatten om de moderne werkplek daadwerkelijk veilig aan te bieden. Hoe bouw je die moderne werkplek op met de BIO als basis? Tijdens deze workshop leren de deelnemers:

  • Hoe de Baseline Informatiebeveiliging Overheid zich verhoudt tot de security instrumenten van Microsoft 365 en de BIO daarmee geen keurslijf, maar een stevig fundament is;
  • Hoe het mogelijk is de BIO en de Microsoft 365 security componenten over elkaar te leggen om verschillen en overeenkomsten direct helder te krijgen;
  • Hoe de BIO vanuit een aantal leidende principes en randvoorwaarden praktisch kan worden toegepast op een Microsoft 365 omgeving;
  • Hoe ook uitgangspunten als ‘Archiving by Design’ en afhankelijkheden van wet- en regelgeving met inzet van de BIO passen binnen Microsoft 365.

Deze workshop heeft al plaatsgevonden, een vervolg vindt plaats op 26 september.

Modern Work & Security – Zorg | 24 juni 09.00 uur – 12.00 uur

Meer informatie over het programma volgt spoedig.

 

Modern Work & Security – Lokale en regionale overheden | 26 september 09.00 uur – 12.00 uur

U kunt zich nog niet aanmelden voor deze workshop. Meer informatie over het programma volgt spoedig.

Alvast meer inspiratie opdoen?

Kom meer te weten over hoe u met de Basis op Orde aanpak van Motion10 veilig kan werken in de cloud en lees de blogs: