De 8 gevaren die op de loer liggen bij Fabric-implementatie

30 augustus 2023

E-book

Checklijst: staat mijn organisatie klaar om te anticiperen?

De release van Microsoft Fabric heeft de potentie een echte game changer te worden voor ‘data-gedreven werken’. Het opleveren van inzichten wordt makkelijker gemaakt, waardoor beslissingen en acties gebaseerd kunnen worden op objectieve, relevante en betrouwbare inzichten, in plaats van op intuïtie of onderbuikgevoel.

1

De belofte van Microsoft Fabric  

De belofte van Fabric is dat je met minder (technische) specialisten meer voor elkaar kunt krijgen. Data kan ontsloten worden door de business, met minder integraties tussen systemen. De mogelijkheden met AI (Artificial Intelligence) maken analyses makkelijker en zorgen voor meer impact met minder middelen.

Toch is het ondanks de overduidelijke voordelen van Microsoft Fabric ook een feit dat veel organisaties nog niet klaarstaan om ervan te kunnen profiteren, ook al is Fabric vooralsnog niet volwassen genoeg om onze verwachting waar te maken. Niet achterlopen op hoe concurrenten met grote technologische ontwikkelingen omgaan is een belangrijk uitgangspunt. Maar welke beslissingen moeten worden genomen? 

1

Belangrijkste takeaways

Met dit document willen we je helpen bij het maken van de juiste keuzes. Ga je nu al voorsorteren op de belofte die Microsoft doet? Of is het verstandiger nog even geen resources te alloceren.  

   Voorkom dat je veelgemaakte fouten maakt
   Zorg dat je er op tijd bij bent met de juiste basis 
   Een pragmatische blik in een toekomst met Fabric 
   Stappenplan voor implementatie  
   Concrete voorbeelden  

Waar krijg je toegang tot?

Het E-book geeft je de context om de juiste keuzes te maken. Waarom is het (op termijn) interessant? Waar houd je rekening mee en waar juist niet? Daarnaast bevat het praktische voorbeelden en een uitgebreide checklijst.