Menu

Verslag van de sessies en sfeerbeelden

Op 18 mei 2017 organiseerde Motion10 een seminar speciaal voor de bouw- en installatiesector. De middag draaide om digitale innovatie en het bestaansrecht van het bouwbedrijf. Aan de hand van drie praktijkvoorbeelden van gerenommeerde bouwbedrijven lieten we zien wat de mogelijkheden zijn. Hoe hebben Baas BV, Heijmans en VolkerWessels geïnvesteerd in IT? En wat zijn hun innovatieve plannen? In deze liveblog vindt u de key take-aways van dit evenement.

De Bouw- en installatiesector is er één die zeer innovatief is. Vele IoT (Internet of Things) toepassingen zorgen er nu al voor dat gebouwen “slim” worden. De investering in innovatie en IT zou bij elk bouwbedrijf op de agenda moeten staan. Het verandert immers de sector. Wat kunnen we doen met deze slimme technieken en hoe zien wij onszelf in een “smart industry”?

Liveblog: key take-aways en sfeerbeelden

Om over deze onderwerpen te spreken en met elkaar van gedachten te wisselen organiseerde Motion10 op 18 mei van dit jaar een seminar voor de sector bouw en installatie. In een liveblog hielden we de sessies bij. Ieder uur deden we een update met:

  • Key take-aways
  • Sfeerbeelden
  • Tweets rondom het evenement met de hashtag #m10bouwseminar

Bekijk de liveblog in Sway hieronder

Bekijk de liveblog hier

We zien momenteel een transitie in de bouw- en installatiesector. Zijn organisaties in de bouw in 2025 een “bouwbedrijf dat zich bezighoudt met IT” of een “IT-bedrijf, dat zich bezighoudt met bouw”?

Het programma voor de dag:

  • 14.00 – 14.45 uur Sessie 1: Baas BV: Klaar voor de toekomst met behulp van een DSP en BI dashboards.
  • 14.45 – 15.30 uur Sessie 2: Heijmans: BeSense, door middel van sensoren meer veiligheid en inzicht.
  • 15.30 – 15.45 uur Pauze
  • 15.45 – 16.30 uur Sessie 3: VolkerWessels: Inzicht door gebruik van Microsoft Azure en Power BI. Klaar om met het BIM aan de slag te gaan.
  • 16.30 – 17.30 uur Afsluiting en netwerkborrel.
Bekijk het verslag nu