Live webinars: Power Platform in de praktijk

17 november 2020

Ontdek het Power Platform van A tot Z

De live-webinars hebben al plaatsgevonden.

Leer wat een low-code platform jouw organisatie kan brengen. Maak kennis met het Microsoft Power Platform! In deze 4-delige live webinarserie delen wij als Microsoft Partners, onze kennis en ervaringen uit de praktijk. De sessies duren 1 uur, wat neerkomt op 4 uur inspiratie.

In deze sessies bespreken we het Power Platform van A tot Z. Zo leer je over de belangrijkste facetten, de voordelen van Low Code, hoe je het Power Platform uitrolt, de adoptie door gebruikers en waarom het platform ook voor pro developers interessant is. Klik hier voor een overview van alle webinars of schrijf je direct in voor een van de onderstaande specifieke webinars.

Webinars

Power Platform Sessie 1 – De waarde van het Microsoft Power Platform | 29 september 14:00 – 15:00

Wil je eenvoudig processen digitaliseren? Snel inspelen op veranderingen in de markt? En zelf aan de slag met apps, workflows en rapportages – zonder grote afhankelijkheid van de capaciteit van een IT-afdeling? Ontdek de waarde van het Microsoft Power Platform en leer wat low-code jouw organisatie kan brengen en welke voordelen en innovaties dit voor jouw business met zich meebrengt.

Leer over de innovatiekracht die Power Apps, Power Automate, Power Virtual Agents en Power BI jouw organisatie kunnen geven. Met Power Apps bouwen collega’s zonder programmeerervaring apps, met Power Automate maak je werkstromen tussen apps, bestanden en gegevens om tijdrovende taken te automatiseren. Maak met Power Virtual Agents (chat)bots en met Power BI zet je data om in inzicht.

Koppel Office 365, Dynamics, Azure en honderden andere apps, automatiseer processen en zet data om in inzicht. Met het Microsoft Power Platform doe je dit nu veel sneller en tegen lagere ontwikkelkosten. Hierdoor kan jouw organisatie sneller reageren op ontwikkelingen van de markt en technologie.

In dit webinar:

 • Ontdek je de voordelen van een low-code platform.
 • Leer je over de innovatiekracht van het platform, zoals de mogelijkheid om handmatige processen te transformeren naar efficiënte digitale processen.
 • Maak je kennis met de fundamentele onderdelen van het Power Platform: Power BI, Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents.
 • Doe je niet alleen theoretische kennis op, maar inspireren we je ook met praktijkcases van andere organisaties.

Dit live webinar heeft al plaatsgevonden.

Power Platform Sessie 2 – Jouw kickstart met het Microsoft Power Platform | 27 oktober 14:00 – 15:00

Het Microsoft Power Platform omvat ontzettend veel functionaliteiten. Handig natuurlijk, maar daardoor ook gelijk een valkuil. Waar moet je beginnen? In dit webinar vertellen we je alles wat je moet weten om een goede start met het Power Platform te maken.

Zo bespreken we belangrijke overwegingen voor governance, duiken we in de mogelijkheden van monitoring en de inrichting van processen. Kickstart jouw Power Platform ervaring en leer van de ervaringen van onze partners.

Een Center of Excellence (CoE) speelt hierbij een belangrijke rol. Een CoE is ontworpen om innovatie en verbetering te stimuleren. In deze sessie zie je hoe je dat inricht.

In dit webinar:

 • Bespreken we de benodigde stappen en afwegingen voor een goede start van jouw organisatie op het Power Platform.
 • Leer je hoe je een Center of Excellence opzet.
 • Doe je niet alleen theoretische kennis op, maar inspireren we je ook met praktijkcases van andere organisaties.
 • Leer je hoe je de IT-architectuur van jouw organisatie klaarstoomt voor een optimaal gebruik van het Power Platform.

Dit live webinar heeft al plaatsgevonden. 

Power Platform Sessie 3 – Zonder adoptie door gebruikers geen succes | 17 november 11:00 – 12:00

Het succes van een nieuwe bedrijfsoplossing valt of staat uiteindelijk met de adoptie door alle gebruikers, van eindgebruikers tot developers. Maar hoe zorg je nu dat het Power Platform omarmt wordt in jouw organisatie? Dat vertellen we in dit webinar.

Het Power Platform is een low-code platform. Waar je vroeger voor een groot deel afhankelijk was van IT voor technische ontwikkeling, richt het Power Platform zich juist op citizen developers. Dit kan iedereen op de werkvloer zijn: van marketing manager tot business consultant. Deze groep eindgebruikers kan met relatief weinig technische kennis zelf aan de slag met apps, workflows en rapportages. Zo kan de business snel schakelen, een perfecte basis voor innovatie.

In dit webinar:

 • Delen we handige tips over hoe je voor een succesvolle user adoption van het Power Platform zorgt: van het starten met een pilottraject tot communicatie rondom de implementatie.
 • Vertellen we je over de rol van citizen developers, hoe je ze identificeert en hoe je zorgt voor de juiste begeleiding.

Dit live webinar heeft al plaatsgevonden. 

Power Platform Sessie 4 – Het Microsoft Power Platform, ook voor pro developers | 15 december 11:00 – 12:00

We ontwikkelen continu nieuwe mogelijkheden om jouw digitale transformatie mogelijk te maken. Met het Microsoft Power Platform zet je belangrijke stappen richting een toekomstbestendige organisatie.

Het Power Platform biedt een mooie kans om innovatie binnen je organisatie te versnellen! Zo zijn er diverse AI-mogelijkheden voor intelligente werkstromen in Power Automate, bouw je in Power Virtual Agents smart chatbots die alleen maar slimmer worden en maak je optimaal gebruik van big data in Power BI.

Hoe ga je om met je huidige applicatielandschap? In dit webinar kijken we ook naar het proces voor het vernieuwen en rationaliseren van applicaties.

In dit webinar:

 • Leer je over de mogelijkheden van AI, big data en machine learning op het Microsoft Power Platform.
 • Doe je kennis op over App Modernization, een slimme manier om verouderde applicaties om te bouwen naar nieuwe technologie.
 • Leer je over het rationaliseren van applicaties, met minder onderhouds- en beheerkosten, meer efficiënte en meer flexibiliteit tot gevolg.
 • Doe je niet alleen theoretische kennis op, maar inspireren we je ook met praktijkcases van andere organisaties.

Dit live webinar heeft al plaatsgevonden.