Derde en vierde Solutions Partner Designation erkenning door Microsoft

7 december 2022

De verschuiving in het Microsoft partnerlandschap naar het ‘Microsoft Cloud Partner Program’ betekent de introductie van ‘Solutions Partner Designations’. Binnen dit nieuwe format – waar Microsoft de specifieke competenties van haar partners mee erkent – heeft Motion10 naast Data & Artificial Intelligence en Digital & Application Innovation ook de Infrastructure Azure en Security partnership-status behaald. Wat dit voor onze klanten betekent lees je in dit artikel.

Ter vervanging van het Microsoft Gold-partnerschap heeft Microsoft een nieuwe methode ontwikkeld waarmee Microsoft specifiek de expertise en bewezen klantsuccessen van partners benadrukt. Erkenning wordt opgesplitst in verschillende solution gebieden. Zo’n gebied noemt Microsoft een ‘Solutions Partner Designation’.
De bestaande ‘Specializations’, waarvan Motion10 er momenteel drie op zak heeft, zijn nog steeds van toepassing.

Frank Langeveld, Commercieel Directeur bij Motion10, vertelt over de behaalde Solutions Partnerships:

“Als consultancy bedrijf met een ‘Microsoft First’ visie is het voor Motion10 vanzelfsprekend erg belangrijk te voldoen aan de eisen die Microsoft aan haar managed partners stelt. Wij hebben een sterke focus op de Microsoft cloud en zijn dan ook erg blij om te zien dat we direct vanaf de introductie als Solution Partner worden erkend door Microsoft. Dit betekent dat wij onze mensen goed in staat stellen om onze klanten succesvol digitaal te laten innoveren met Microsoft technologie.”

Derde en vierde Solutions Partner Designation erkenning door Microsoft   Derde en vierde Solutions Partner Designation erkenning door Microsoft 1

Solutions Partner Infrastructure Azure
Motion10 is trots om erkend te worden als Solutions Partner Infrastructure. Microsoft erkent ons hiermee als partner met specialistische kennis om klanten te helpen bij het versnellen van de migratie van belangrijke infrastructuren en applicaties naar Azure. Deze erkenning is gebaseerd op een stevige groei in het behalen van gevorderde certificering door onze specialisten en het uitrollen van oplossingen.

Vincent Villerius, Managing Consultant Azure & Integratie Motion10, vertelt hierover:

“Infrastructuur blijft het fundament van IT-oplossingen, ook in de cloud. Met het behalen van deze status laten we zien dat we de kennis en bewezen ervaring hebben om klanten te helpen bij complexe cloud infrastructuur en migratievragen.”

Solutions Partner Security
Misschien wel hét belangrijkste onderwerp van dit moment als het gaat om digitale transformatie: beveiliging. Microsoft heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in een totaalpakket aan clouddiensten waarmee men een IT-landschap veilig kan maken en houden. Als partner is het noodzakelijk om de juiste kennis op dit vakgebied in huis te hebben. Klanten gaan ervan uit dat er een veilige omgeving wordt gebouwd en dat er proactief op kwetsbaarheden wordt gewezen. Motion10 levert daarom verschillende diensten op het gebied van Security & Compliance en we zijn dan ook erg verheugd dat Microsoft ons erkent als Solutions Partner in dit vakgebied! Evenals voor de andere Solution Partner Designations wordt er op het gebied van Security ook gemeten op het aantal actieve klanten, succesvolle implementaties en gecertificeerde consultants.

Derde en vierde Solutions Partner Designation erkenning door Microsoft 2   Derde en vierde Solutions Partner Designation erkenning door Microsoft 3

Solutions Partner Data & Artificial Intelligence en Digital & Application Innovation
Motion10 behaalde al eerder de kwalificaties voor Solutions Partner Data & Artificial Intelligence en Solutions Partner Digital & Application Innovation. Microsoft erkent ons hiermee als partner met specialistische kennis om klanten te helpen bij beheer en governance van data, het bouwen van analytics en AI-oplossingen, moderniseren van bestaande applicaties en het bouwen van cloud-native apps.

De erkenning als Solutions Partner wordt verder versterkt met de Specializations die Motion10 eerder vergaarde:

  • Specialization Datawarehouse Migration to Microsoft Azure
  • Specialization Analytics on Microsoft Azure
  • Specialization Microsoft Adoption and Change Management


Dat succesverhalen met onze klanten tot dit soort erkenning leidt betekent veel voor ons. Dit laat zien dat onze aanpak en samenwerking met klanten vruchten afwerpt voor ons partnerschap met Microsoft, onze medewerkers en klanten.

Meer weten?

Wil je weten wat wij als Solutions Partner met verschillende Specializations van Microsoft voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Frank Langeveld, Commercieel Directeur.

Neem contact op