Great Place To Work: kom voor de sfeer, blijf voor de groei

23 maart 2023

Medewerkers vinden Motion10 nog steeds een ‘Great Place To Work, zelfs meer dan voorgaande jaren. De resultaten van het onafhankelijke medewerkersonderzoek, dat vanuit verschillende thema’s laat zien hoe fijn men het vindt binnen onze organisatie, laten een stijgende lijn zien. De trust index score is van 78% in 2020 en 81% in 2021, over 2022 naar 85% gestegen! 

Dit jaar is Motion10 wederom trots om gecertificeerd te zijn door Great Place To Work (GPTW). De vijf thema’s waar GPTW haar resultaten op baseert zijn
geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Alice Zanders, Directeur Human Resources, vertelt: “Buiten het feit dat we op alle thema’s een verhoging zien in de resultaten ten opzichte van vorig jaar, stijgen eerlijkheid en kameraadschap met 7% het meeste. Vooral de hoge eerlijkheidscore (87%) geeft aan dat collega’s over het algemeen vinden dat zij eerlijk worden behandeld. Dat vind ik een belangrijke basis die elk bedrijf standaard moet hebben om verder op te kunnen bouwen. Een stijging in kameraadschap spreekt over hoe men het samenwerken met collega’s ervaart en wat het overheersende gevoel is om bij Motion10 te werken. Dit is voor mij ook deel van de basis waarmee de kernwaarden van Motion10 – Groei, Impact, Passie en Samen – tastbaar worden.” 

Motion10 werd in november 2022 overgenomen door HSO. Om waardevolle feedback te ontvangen over de ervaringen van medewerkers omtrent de overname, ontving dit onderwerp extra aandacht als onderdeel van het GPTW-onderzoek. De resultaten die uit dit onderdeel naar voren komen zijn positief. 
“Medewerkers geven aan dat ze vertrouwen hebben in Motion10 en hoe wij het proces van de overname op dit moment uitvoeren”, aldus Alice. “Tegelijkertijd heeft men ook vragen over waar we als Motion10 naartoe gaan en hoe dat binnen HSO vorm gaat krijgen. Dit is iets wat we al verder aan het concretiseren zijn en waar we over moeten blijven communiceren.” 

Als motto richting (potentiële) medewerkers verkondigt Motion10 vol trots: ‘Kom voor de sfeer, blijf voor de groei’. Maar wat vertelt de GPTW-certificering over het waarmaken van deze verwachting? Alice zegt hierover: “Het kameraadschap-thema vertelt écht iets over ‘kom voor de sfeer’ en dat men verbondenheid met collega’s en de organisatie voelt. Ik noem dit de intrinsieke motivatie van medewerkers, waarbij ik merk dat het niet alleen gaat om projecten bij klanten, maar juist ook om het werken bij Motion10 leuk te maken, inclusief alle gezellige, sociale activiteiten eromheen.”  
‘Blijf voor de groei’ zien we terug vanuit de vragen die gesteld worden over de ontwikkelmogelijkheden bij Motion10. Medewerkers geven aan dat zij de nodige middelen hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren en dat zij middelen aangeboden krijgen om professioneel te kunnen groeien. Een mooi voorbeeld dat dit punt verwezenlijkt is de anonieme reactie van een medewerker: 

“Dit is een Great Place To Work vanwege de enorme kennis die in de organisatie rondloopt, waardoor je veel en snel kan leren. Daarnaast vind ik de focus op persoonlijke groei een groot pluspunt.”  

De certificering is binnen en we zijn trots op het resultaat!  
Het binnenhalen van de Great Place To Work-certificering is maar de eerste stap. “Na een analyse van de resultaten concentreren we ons vanuit het Leadership Team van Motion10 op een aantal focuspunten waar we organisatie-breed aan gaan werken. Per afdeling kijkt men ook naar de belangrijkste onderwerpen die binnen de teams relevant zijn om extra aandacht aan te besteden. Maandelijks geeft men vervolgens een terugkoppeling over de voortgang vanuit de per afdeling geformeerde projectteams, zodat we belangrijke punten vasthouden en we een stuk verantwoordelijkheid bij medewerkers neerleggen.” Alleen samen maken we Motion10 namelijk een Great Place To Work! 

Motion10 is een lerende organisatie. Er vinden continu gesprekken plaats over hoe de organisatie mooier en leuker gemaakt kan worden en dat is terug te vinden in de consistente stijging in resultaten van het medewerkersonderzoek van de afgelopen jaren. Het statement waar het GPTW-onderzoek mee afsluit is ‘alles overziend vind ik deze organisatie een Great Place To Work’. Daar waar 84% van de medewerkers van Motion10 hier voorgaand jaar “ja” op antwoordden, was dit jaar maar liefst 93% het met dit statement eens!